Suurepärased ideed teie lõunasöögiks
Lõunaideed – tõeline pääste, kui teie lauale on vaja uusi maitseid. Lõuna on üks olulisemaid päeva osi, seega on väga oluline, et see oleks tervislik, toitev ja maitsev. Pärast tööpäeva otsime tihti lihtsat ja head lahendust järgmise päeva lõunaks, mida saaksime kaasa võtta tööle, kooli või väljasõidule, kaalume, mida valmistada lõunaks kiiresti ja maitsvalt. Siin tuleme appi meie, rääkides teile, millised on lihtsad ideed lõunaks.
Mida valmistada lõunaks kiiresti ja maitsvalt?
Täiesti ebaoluline, kas see on maitsev lõunasöök mehele, tervele perele või järgmise päeva lõuna ettevalmistus. Selles artiklis esitatud lõunaideed loodetavasti hõlbustavad teie igapäevaelu ja säästavad aega lemmiktegevusteks. Allpool on toodud 8 maitsvat lõunaidee.
Kartulipannkoogid
Teil on vaja:
- 5 kartulit
- Sibul
- Üks küüslauguküüs
- Muna
- 3 spl jahu
- 100 ml õli
- Soola
- Jahvatatud musta pipart
Valmistamine:
Kooritud kartulid, sibul ja küüslauk riivige ühtlaseks massiks. Lisage muna, jahu, soola ja musta pipart ning segage hästi läbi. Valage pannile veidi õli ja kuumutage. Lusikaga vormige massist pannkoogid ja praadige mõlemalt poolt mõni minut, kuni need on kenasti pruunistunud. Serveerige hapukoorega.
Spagetid kanapallidega
Teil on vaja:
- 500 g spagette
- 350 g kanahakkliha
- Sibul
- 1 küüslauguküüs
- Muna
- 2 spl riivsaia
- 400 g purustatud tomateid omas mahlas
- Peotäis riivitud juustu
- Soola
- Pipart
- Provansi ürte
- Basiilikut
Valmistamine:
Hakkige sibul ja küüslauk peeneks. Pool hakitud küüslaugust ja sibulast segage lihaga, lisage muna, riivitud juust, maitsestage soola ja pipraga, lisage riivsai ja segage hästi läbi. Vormige väikesed pallid, asetage kuumutatud pannile õliga ja praadige, kuni need on mõlemalt poolt kenasti pruunistunud. Eemaldage küpsenud pallid pannilt ja lisage ülejäänud hakitud sibul ja küüslauk, praege veidi, lisage hakitud tomatid, maitsestage soola, pipra ja ürtidega ning kuumutage umbes 5 minutit. Asetage lihapallid tagasi pannile ja hautage veel 15-20 minutit. Keetke pasta vastavalt pakendi juhistele. Keedetud pasta kurnake ja lisage lihapallid kastmega. Segage läbi.
Kõrvitsa ja kartuli vormiroog
Teil on vaja:
- 400 g kõrvitsat
- 4 kartulit
- Suur sibul
- 2 muna
- 4 spl jahu
- 200 g parmesani juustu
- 2 spl võid
- Soola
- Pipart
Valmistamine:
Riivi kõrvits ja kooritud kartulid jämeda riiviga. Haki peeneks sibul ja prae see 1 spl võiga pannil, seejärel lisa kõrvitsa ja kartuli massile. Lisa lahtiklopitud munad. Lisa jahu, maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi. Määri ahjuvorm võiga, vala segu vormi ja jaota ühtlaselt. Küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 20-30 minutit. Küpsetamise lõpuks puista peale juust.
Kana koore ja seentega
Teil on vaja:
- 4 kanakintsu
- Sibul
- 300 g šampinjone
- Väike punt tilli
- Väike punt rohelist sibulat
- 250 ml koort
- Soola
- Vürtsikat pipart
Valmistamine:
Keetke kana soolaga maitsestatud vees umbes 40 minutit. Lõigake seened ja sibulad ning praadige pannil. Keedetud kana eemaldage luudelt ja praege pannil. Lisage praetud sibulad ja seened kanale ning hautage paar minutit. Valage peale koor, lisage hakitud maitsetaimed, segage kõik läbi ja kuumutage veidi. See roog sobib hästi riisi või kartulitega.
Ahjus küpsetatud lõhefilee sinepi ja meega
Teil on vaja:
- 800 g lõhefileed
- 2 spl mett
- 5 spl sinepit (võite valida nii teralist kui ka peenestatud sinepit)
- Veidi sidrunimahla
- Soola
Valmistamine:
Lõigake lõhefilee soovitud suurusega tükkideks. Asetage need kaussi, lisage mett, sinepit, paar tilka sidrunimahla ja natuke soola. Hõõruge lõhetükid hästi läbi. Mähi iga tükk fooliumisse. Asetage valmistatud lõhetükid küpsetusplaadile ja küpsetage 200 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 25 minutit.
Paks tšillisupp
Teil on vaja:
- 400 g veise-sealihakkliha
- 400 g purustatud tomateid omas mahlas
- 2 purki konserveeritud punaseid ube
- Suur sibul
- 3 küüslauguküünt
- 1 paprika
- 1 punane tšillipipar
- Soola
- Paprikapulbrit
- Kõva juustu
Valmistamine:
Haki küüslauk ja sibul, prae pannil veidi. Lisa hakkliha, maitsesta soola ja paprikapulbriga, sega ja prae. Kui liha küpseb, vala potti purustatud tomatid, konservid oad (et mass oleks ühtlasem, võid need blenderdada), hakitud paprika ja hakitud tšillipipar. Lisa praetud hakkliha, sega kõik läbi ja kuumuta. Keeda 5-7 minutit. Kui vaja, lisa rohkem soola. Kui supp on valmis, vala see kaussidesse ja puista peale juustu. Supi kõrvale sobib hästi küüslauguga prantsuse baguette.
Valekapsarullid
Teil on vaja:
- 1 kg seahakkliha
- 500 g värsket kapsast
- 200 g porgandit
- 100 g sibulat
- 500 g keedetud ja jahutatud riisi
- 15 g soola
- 1 tl jahvatatud musta pipart
- Mõned loorberilehed
Valmistamine:
Riivi porgandid ja sibulad peene riiviga, kapsas jämeda riiviga. Lisa köögiviljadele hakkliha, keedetud ja jahutatud riis, maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik hästi läbi. Vormige kotletid ja asetage need küpsetusnõusse, valage umbes 1 cm vett ja lisage mõned loorberilehed. Küpseta 175 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 65 minutit. Seda rooga võib valmistada ka õhufritüüris või aurutis.
Täidetud kartulid
Teil on vaja:
- 4 suurt kartulit
- 150 g juustu
- 100 g suitsupeekonit
- 60 g võid
- 60 g hapukoort
- 4 spl tomatikastet
- 4 küüslauguküünt
- 1 punt peterselli
Valmistamine:
Puhastatud ja kuivatatud kartulid torkige kahvliga igast küljest läbi. Vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga, aseta kartulid vormi ja küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus umbes 1 tund. Küpsenud kartulid lõigake pikuti pooleks. Lusikaga kraapige kartuli sisu välja ja asetage kaussi. Lisa kartulimassile hakitud peekon, 100 g riivitud juustu, pressitud küüslauguküüned, hapukoor, tomatikaste ja sega hästi läbi. Täida kartulid saadud seguga, puista ülejäänud juust peale ja küpseta täidetud kartuleid 200 kraadini eelsoojendatud ahjus veel mõni minut, kuni need on kenasti pruunistunud. Enne serveerimist puista peale hakitud peterselli.
Loodame, et need lõunaideed muutuvad teie laual lõunasöögiroogadeks. Maitsvaks ja tervislikuks toiduks ei piisa ainult tervislikest toodetest. Tervisliku lõuna valmistamiseks on väga oluline ka valmistamisviis. Aurupliit on suurepärane viis valmistada väga maitsvat ja tervislikku toitu. Selles potis valmistades ei olevaja lisada rasva, seega saate vältida nende liigset tarbimist, samas kui aurutatud toit on mahlakam ja rikkalikuma maitsega, kuna sellest ei eraldu tarbetuid vedelikke. Ärge unustage, et siinsed lõunaideed võivad olla mitmekesistatud täiendavate koostisosade, küpsetusviiside või lihtsalt maitseainetega. Ärge kartke valida ja katsetada.
Kommentaarid puuduvad