Hispaania road: maitsete pidu
Toit – iga riigi kultuuri oluline osa. See peegeldab põhjalikult rahvast – selle geograafilist asukohta, tüüpilisi tooteid ja isegi kodanike elustiili. Hea näide sellest on päikeseline Hispaania, mis on kuulus mitte ainult paradiisilaadse Vahemere rannikuga, lärmakate pidude ja fiestadega, vaid ka erilise kulinaaria poolest. Hispaania toidud loovad saabujatele unustamatuid mälestusi.
Populaarsemad Hispaania road, mis ei jäta kedagi ükskõikseks
Kas soovite avastada midagi uut? Siin on mõned maailmas tuntud Hispaania toidud:
Tapad – maitsete mitmekesisus ühes suutäies
Rääkides Hispaania köögist, on tape mainimata jätmine kuritegu. Tapad on ühe suutäie suupisted, mis on muutunud Hispaania kultuuri sünonüümiks. Neid valmistatakse väga erinevatest koostisosadest, alates väga lihtsatest kuni väga keerukateni. Tapad serveeritakse tavaliselt koos veini või õllega.
Paella – see, mille üle hispaanlased uhkust tunnevad
Paella on üks tuntumaid Hispaania roogasid maailmas. See on riisiroog, mida maitsestatakse erinevate mereandide, linnuliha, sealiha ja köögiviljadega. Hispaania erinevates piirkondades on väljakujunenud traditsioonilised kombinatsioonid, mis on omased just sellele piirkonnale. Selle roa eripära on see, et kõik koostisosad hautatakse suures kahe käepidemega pannis ja sageli avatud tulel.
Kuivatatud sink Jamon – Hispaania köögi pärl
Hispaanias hinnatakse väga kõrgelt nii kohalike kui ka külastajate poolt kuivatatud sinki Jamon, mis on veel üks toode, ilma milleta Hispaania kööki ette ei kujutaks. Kõige populaarsemad on Jamon Serrano ja Jamon Iberico tüübid. Huvitav on see, et viimane võib laagerduda kuni 48 kuud. Tavaliselt serveeritakse värskete viigimarjade või melonitükkidega.
Churros – traditsiooniline, suus sulav magustoit
Churros on pikad, krõbedad sõõrikud, mida sageli nauditakse kuuma šokolaadi või suhkruga. See magustoit sobib ideaalselt igal ajal ja igal juhul – nii hommikuse kohvitassi kõrvale kui ka magusaisu rahuldamiseks.
Gazpacho – supp, mis toob suvise värskuse
Üks populaarsemaid Hispaania suppe on gazpacho. See on külm köögiviljasupp, mida armastatakse eriti kuumadel suvepäevadel. Supp valmistatakse tavaliselt tomatitest, paprikatest, sibulatest, küüslaugust, õunaäädikast ja oliiviõlist. Lisaks on gazpacho oma koostise tõttu tõeline vitamiinide ja mineraalainete pomm!
Tortilla Española – rohkem kui omlett
Tortilla Española, tuntud ka kui Hispaania omlett, on kergesti valmistatav, kuid gurmaanlik roog. Peamised koostisosad on kartulid, sibulad ja munad. Kuid iga Hispaania piirkond omab oma tortilla valmistamise traditsioone. Näiteks mõnes piirkonnas serveeritakse seda soojalt, teises jahedalt, mõnes kohas eelistatakse seda hommikusöögiks, teises aga suupistetena.
Albondigas: Hispaania veiselihapallid
Albondigas on üks traditsioonilisi Hispaania roogasid, mida kohalikud väga armastavad. Pole üllatav, et see on peaaegu iga restorani menüüs. Traditsiooniliselt valmistatakse need lihapallid veiselihast, kuid on ka variatsioone, kus kasutatakse sealiha või linnuliha. Albondigas serveeritakse koos veini maitsestatud tomatikastmega.
Crema Catalana: piimamagustoit
Crema Catalana ehk Kataloonia kreem on magus magustoit, sarnane prantsuse crème brûlée’le. See on kerge, õrna maitsega piimamagustoit, maitsestatud peene sidruni ja kaneeli noodiga ning kaetud krõbeda, karamelliseeritud suhkrukihiga.
Toidukaubad, mida leiad ainult Hispaaniast
Hispaania on tuntud ka unikaalsete toodete poolest, mida on teistes maailma riikides raske või isegi võimatu leida.
Piquillo paprikad. Need väikesed punased paprikad kasvatatakse Põhja-Hispaanias. Need annavad roogadele magusa, vürtsika maitse ja on hinnatud oma õrna tulisuse tõttu, mis on erinev tavapärasest vürtsikusest.
Iberico sealiha. Sellel on ainulaadne maitse ja koostis. Iberico sealiha sisaldab suurel hulgal oleiinhapet, mida leidub ka oliiviõlis. See aitab kontrollida kolesterooli taset organismis. Oluline on mainida, et musti Iberico sigu kasvatatakse vabalt.
Manchego juust. Valmistatud La Mancha piirkonnas karjatatavate Manchega tõugu lammaste piimast. Sellel juustul on võine tekstuur ja tugev konsistents. Tavaliselt laagerdatakse seda 2 kuud kuni 2 aastat.
Turron. See on traditsiooniline Hispaania maiustus, valmistatud meest, suhkrust ja munavalgest. Tavaliselt lisatakse mandlid või muud pähklid. See maiustus on eriti populaarne jõulude ajal.
Siider. Astuuria siider on unikaalne oma valmistamismeetodi ja muidugi ka maitse poolest. See on loomulik jook, mille happesus sobib suurepäraselt traditsiooniliste Hispaania roogadega.
Köögiriistad Hispaania roogade jaoks:
Nende roogade valmistamiseks vajate järgmisi köögiriistu:
Ja palju teisi tööriistu, mida leiate meie e-poest. Kas olete valmis kogema Hispaania maitsete pidu?
Hispaania toit: ood kultuurile ja traditsioonidele
Hispaania köök on rohkem kui toit. See on kahtlemata ka kultuuri ja põlvest põlve edasi antavate traditsioonide ajalugu. Seega, Hispaania köögi roogasid maitstes saate paremini mõista, kuidas elavad kohalikud elanikud ja millest hingab Hispaania.
Iga Hispaania piirkond, linn ja isegi küla omavad oma ainulaadseid traditsiooniliste retseptide variatsioone. Seega, olenemata roogast, on Hispaanias reisides võimalus kogeda selle täiuslikku maitsete paletti.
Väga huvitav on see, et Hispaania köök paljastab oma roogade mitmekesisuse kaudu ka Hispaania ala igakülgsust. Maitseelamustega reisimine Hispaanias…
Kommentaarid puuduvad