Parimad pannid – kuidas valida?
Toidu valmistamisel on väga oluline mitte ainult koostisosade, vaid ka pottide, pannide ja kastrulite kvaliteet. Panne tuleks valida hoolikalt ja läbimõeldult, sest isegi parimad pannid, mida ei kasutata ettenähtud otstarbel või valesti, ei anna soovitud tulemusi. Õige panni valimisel tuleks kaaluda mitte ainult seda, kui palju, vaid ka kuidas te toitu valmistate – kõik parimad pannid ei sobi induktsioonpliitidele, grillimiseks või gaasipliidile. Selles artiklis räägime, kuidas valida teie köögile sobivat panni ja millised üldiselt on parimad pannid.
Malmpannid
Malmpann – suurepärane valik neile, kes otsivad oma kööki vastupidavat ja pikka aega soojust hoidvat panni. Malmpannid valmistatakse spetsiifilise meetodiga, kus pannidesse lisatakse süsiniku aatomeid. Lisaks on need küllastatud spetsiaalsete vahenditega, mis kuumutamisel moodustavad kuumuse- ja korrosioonikindla kõva pinna. Sellepärast hoiavad malmpannid soojust hästi, mistõttu on need asendamatud neile, kes armastavad valmistada hautatud linnuliha, sealiha, veiseliha, köögivilju või Wok-roogasid. Siiski tuleks mainida, et malmpannid on rasked, kuumenevad aeglaselt, kuid saavutavad vajaliku temperatuuri, mida nad suudavad hoida väga kaua. Lisaks sobivad malmpannid ideaalselt kazaanidele, väligrillidele ja isegi induktsioonpliitidele! Malmpannide hooldus on väga lihtne, kuna need ei karda kokkupuudet metallist tööriistade või küürimiskäsnadega. Toit ei kleepu nende pinnale, seega piisab nende pesemiseks vaid kuumast veest.
Grillpannid
Grillpannid – grilliroad aastaringselt! Mitte kõigil pole võimalust nautida mahlast praadi oma õues asuval grillil. Isegi kui see võimalus on olemas, on kahtlane, kas keegi keset talve grillima tõttaks. Grillpannid on suurepärane lahendus, kui soovite äkki grilliroogasid. Sellised pannid sobivad ideaalselt BBQ-roogade, maitsvate praadide, ribide, kanatiibade või köögiviljade valmistamiseks. Need pannid taluvad kõrgeid temperatuure ning annavad toidule erilist maitset. Tavaliselt on need ruudukujulised, erilise kleepumatu ja soonelise pinnaga, seega on nendel küpsetatud toidul samasugused triibud nagu väli grillil. Grillpannid võivad olla valmistatud ka malmist. Malmist grillpannid on vastupidavad, raskemad ja nende pind on kuumuse- ja korrosioonikindel. Lisaks ei kleepu toit nende pinnale ning panni pind ei karda kokkupuudet metalliga.
Pannkoogipannid
Pühapäev – pannkoogipäev, eks? Et esimene pannkook ei jääks pannile kinni, peaksid tõelised pannkoogigurmaanid omama pannkoogipanni. Pannkoogipann erineb tavalisest pannist selle poolest, et see on palju madalam, see tähendab, et sellel on peaaegu puuduvad servad. Kvaliteetsed pannkoogipannid jaotavad kuumuse kiiresti ja ühtlaselt, seega on võimalik küpsetada kuldpruunid pannkoogid kõigil. Täiuslike pannkookide saladus peitub madalas ja täiuslikult siledas pannis, milles on pannkooke lihtne ümber pöörata. Keraamilise kattega pannkoogipannidel ei kleepu pannkoogid pinnale, seega saate neid küpsetada ilma lisarasvata! Lisaks võivad pannkoogipannid olla erineva kujuga, seega võivad pühapäevased hommikusöögid kogu perele olla mitte ainult maitsvad ja tervislikud, vaid ka lõbusad!
Zepteri pannid
Zepteri pannid – pikaajaline investeering, mis aitab tervislikumalt toitu valmistada. Need on väga kvaliteetsed, uusimate tehnoloogiatega valmistatud nõud, milles saate valmistada toitu ilma rasvata. Zepteri pannid eristuvad oma mugava disaini, vastupidavuse ja funktsionaalsuse poolest – neis saab valmistada nii põhiroogasid, kastmeid kui ka hautisi. Zepteri pannide pind on korrosioonikindel ja kriimustuskindel. Lisaks sobivad need pannid suurepäraselt induktsioonpliitidele ning neid võib pesta nõudepesumasinas! Selle kaubamärgi tooted on valmistatud keskkonnasõbralikest materjalidest, seega ei eralda nad kuumutamisel inimesele ega keskkonnale kahjulikke aineid. Zepteri pannid sobivad hästi roogadele, mis vajavad madalal temperatuuril küpsetamist, kuna neil on soojuse kogumise põhi, mis teeb need pannid väga efektiivseks. See unikaalne omadus aitab teil energiat säästa ja toidul toitaineid säilitada. See on stiilne, kaasaegne ja mugav valik.
Wok-pannid
Kui teile meeldib valmistada Wok-roogasid, siis peab teie köögis olema parim Wok-pann. Need pannid eristuvad eriti kõrgete servadega, mistõttu on neis väga mugav valmistada erinevaid hautisi. Wok-pannid on valmistatud ainult kõrgeima kvaliteediga materjalidest, seega jaotavad nad soojust suurepäraselt ja võimaldavad toitu ühtlaselt praadida. Lisaks ei kleepu toit nende pinnale. Kõrged servad võimaldavad valmistada korraga suures koguses toitu. Parim on see, et Wok-pannid sobivad kõikidele, isegi induktsioonpliitidele, kuna neid valmistatakse erinevatest materjalidest: roostevabast terasest, malmist, alumiiniumist jne. Nende hooldamine ei ole keeruline – sageli piisab nende pesemisest kuuma veega.
Kuidas valida parimat panni?
1. Tuletage meelde, milliseid roogasid kõige sagedamini valmistate
Erinevate roogade valmistamiseks võib vaja minna erinevaid panne. Väga oluline on eelnevalt mõelda, mida kavatsete valmistada, et valida parimad pannid. Kastmete valmistamiseks võib piisata väikesest pannist, praadide, kotlettide või muude roogade jaoks on vaja suuremat. Kui teile meeldib valmistada hautisi, vajate sügavamat panni, kui armastate BBQ-d – soovitame kaaluda grillpanne. Või olete hoopis pannkookide fänn? Pannkookide küpsetamiseks sobivad kõige paremini madalate servadega pannid.
2. Mõelge, kui palju te toitu valmistate
Kui veedate pottide ja pannide juures vähe aega ja vajate panni harva, võite valida lihtsama panni, kuid kui toidu valmistamine pannil on teie armastatud hobi või kavatsete toitu valmistada iga päev, siis soovitame kaaluda professionaalidele mõeldud panne. Sellised pannid peavad kauem vastu ja on mugavamad kasutada.
3. Mõelge, mitmele inimesele te kõige sagedamini toitu valmistate
Panni valimisel on väga oluline valida õige suurus. Liiga väikesed pannid võivad teie köögis veedetavat aega pikendada – suurele perele tuleb toitu küpsetada mitu korda ja esimene portsjon võib teise või kolmanda valmistamise ajal jahtuda. Liiga suured pannid võivad jaotada soojust ebaühtlaselt ja nende kuumutamiseks võib kuluda rohkem energiat, mistõttu need soojenevad kauem.
4. Pöörake tähelepanu panni sobivusele teie pliidile
Toidu valmistamisel pannil ei piisa ainult sellest, mida te valmistate, kuidas ja kui palju. Et uue ostuga mitte pettuda, peate esmalt hindama pliiti, millel küpsetate. Näiteks sobivad induktsioonpliitidele ainult ferromagnetilise põhjaga pannid ning kui soovite panni kasutada mitte ainult kodus pliidil, vaid ka lõkkel või spetsiaalsel grillil, vajate malmpanni. Õigete pottide kohta sellisele pliidile rääkisime eelmises artiklis “Potid induktsioonpliidile”.
5. Hinnake, kui palju saate uue panni jaoks kulutada
Mitte vähem oluline aspekt on rahalised võimalused. Tõenäoliselt ei üllata teid väide, et kvaliteetsed ja professionaalseks kasutamiseks mõeldud pannid on palju kallimad kui need kerged, mida võib leida suurtes kaubanduskeskustes. Seega võib sobivaima panni valiku määrata lihtsalt sellele eraldatud summa. Ärge eksige – isegi kõige kallim pann ei valmista teie jaoks lõunasööki, seega hinnake kõigepealt seda, mida ja kuidas te toitu valmistate. Ainult nii saate teada, millised on just teile parimad pannid.
Kommentaarid puuduvad