Description
Chalva pistaatsiapähklitega CILOGLU, 300 g
Kaal: 300 g
Koostisosad: suhkur, nisujahu, palmiõli, pistaatsiapähklid (jahvatatud) (7%), hape (E 330), lõhna- ja maitseained.
Hoida jahedas ja kuivas kohas.
Tarbida enne: vt pakendilt.
Toote pakendil olev teave võib erineda lehele märgitud koostisosade ja toiteväärtuse poolest.
Järgige alati pakendil olevat teavet, kuna see on alati õige.
Türgi chalva – magus maiustus pärit Lähis-Idast, kiiresti populaarsust kogunud Kesk-Aasias ja Ida-Euroopas. On huvitav märkida, et esmakordselt mainiti chalvat juba 7. sajandil ning selle nimi araabia keeles tähendab magusust. On mitmeid chalva sorte, kuid Leedus on tõenäoliselt kõige tuntum päevalilleseemne chalva. Samuti võib chalva erineda oma tekstuuri poolest, alates pehmest ja levivast kuni kõva ja hapra. See maiustus eristub teistest kõige enam oma uskumatult magusa maitse ja kauakestva meeldiva pistaatsiapähkli järelmaitse poolest, mis tasakaalustab hästi chalvale omast kuivust. Üks chalva eelistest on ka piisavalt pikk säilivusaeg – seda saab tavaliselt kodus hoida peaaegu terve aasta. Tarbimine: Tavaliselt süüakse chalvat lihtsalt, viilutatuna väikesteks tükkideks ja selle kuivuse tõttu serveeritakse seda tihti tee kõrvale. Samuti süüakse chalvat mee ja pehmemate tekstuuride korral levitatakse seda küpsiste peale. Lisaks võib chalvat kasutada erinevates magustoitudes, nagu chalvaga kook või jäätisetort chalva purustatud lisandiga.