Kirjeldus
Toote kirjeldus:
Vürtsikas sambal tšillikaste SUNTAT, 190 g
Kaal: 190 g.
Koostisosad: tšillipipar (91%), sool.
Päritoluriik:
Hoida kuivas kohas.
Parim enne: vaata pakendilt.
Toote pakendil olev info võib erineda lehel toodud koostisosade ja toote toitumisalase väärtusest.
Järgige alati pakendil olevat infot, kuna see on alati õige.
Sambalikaste on eriti terav Indoneesiast pärit kaste. Traditsioonilise kastme peamine koostisosa on terav paprika või erinevate teravate paprikate segu. Tšilli paprikad segatakse koos krevetipasta, ingveri, küüslaugu, sibula, palmisuhkru ja rohelise laimi mahlaga. Lisaks Indoneesiale võib erinevaid sambali kastme valmistamise traditsioone leida Malaisias, Sri Lankal, Bruneis või Singapuris. Traditsiooniliselt jahvatatakse sambali koostisosad uhmris. Sõltuvalt soovitud valmistamismeetodist võib kastet serveerida kas värskena või keedetuna. Mõlemal valmistamisviisil on omad eripärad, näiteks maitse ja aroomi osas.
. Värsket sambalit tarbitakse kohe, samas kui keedetud varianti säilitatakse tavaliselt purgis – pikendades sellega toote säilivusaega
. Nagu mainitud, on selle kastme põhiline koostisosa erinevad teravad paprikad. Kõige sagedamini kasutatakse kastme valmistamisel adyume või habanero paprikaid, samuti kajenne pipraid. Just need koostisosad määravad kastme erilisuse
, mis on eriti hinnatud terava toidu armastajate poolt.
. Tarbimine: Traditsiooniliselt kasutatakse sambalikastet universaalse toidumaitseainena. Wokitud nuudlid, Aasia supp, hautis, riisitoit ning isegi munad võivad olla vürtsikaga maitsvaks tehtud. Sambalit saab lisada ka marinaadidesse, andes neile soovitud teravuse. Terav kaste burgeritele soovitatakse teha sambalist.
0.0 Keskmine hinne Rated (0 arvustust)