Kirjeldus
“Satake Sword Smith” – see on Jaapani traditsioonilise stiili ja kaasaegsete materjalide süntees. Suurepärased lõikesagedused ja pilkupüüdev välimus – need noad ei jäta ükskõikseks.
Nuga üldpikkus on 30,3 cm.
Labade pikkus on 18 cm.
Terase laius 3,8 cm.
Paksus nina kuni selgroog on 1,7 mm.
Noa kaal on 103 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seiki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeimaid kvaliteedistandardeid, luues ja tootes kõige täiustatumaid kööginugade mudeleid, ühendades pikaajalised sepistamistraditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad – nende pühendumus oma tööle. Ja Seiki linn, kus asub tehas, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepisvalmistamismeetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõgameister Motoshige viis end Seki linna ja hakkas siin oma mõõku sepistama ning õpetas teistele seda ametit. Seki ümbrust ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojad võisid saada vajalikku süsihappegaasi, ning siin oli ka sobiv vesi, mistõttu Seki linnast sai mõõkade tootmise jaoks sobiv koht. Aja jooksul lisandus meistreid ja rohkem kui 300 sepikut elas ja valmistas parimaid samurai mõõku Muromachi ajastul (1336–1573). Siis õitses Seki linn samurai mõõkade tootmiskeskusena ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji ajastul välja kuulutatud “Haitorei” mõõkade keelustamise seadust (1876) vähenes nende nõudlus märkimisväärselt, kuid meistrid kohandasid oma täiustatud sepistamisoskused nuge ja põllumajandusvahendite tootmiseks. Täna on Seki linn ja selle ümbrus endiselt tuntud ühe maailma tuntumana nuge tootvate piirkondadena. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgelt kvaliteedistandardeid.
0.0 Keskmine hinne Rated (0 arvustust)