Kirjeldus
„Satoru“ jaapani keeles tähendab „tarkust“ või „tähelepanu“ – see suunab õige valiku tegemisele. Need noad on suurepärane valik nii professionaalidele kui ka harrastajatele, kes hindavad optimaalset hinna ja kvaliteedi suhet.
Noa üldpikkus on 30,5 cm.
Terade pikkus on 17 cm.
Labade laius on 4,8 cm.
Selgroo paksus on 1,7 mm.
Noa kaal on 130 g.
Tootja kohta:
„SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning „SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeima kvaliteedistandarditega, luues ja tootes kõige arenenumaid kööginuge, ühendades pikaajalised sepikoda traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite poolt hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende kire tulemus nende tööle. Seki linn, kus asub tehases, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepisulatamismeetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura epohhil (1185–1333), kui kuulus mõõkade meister Motoshige kolis Sekisse ja hakkas siin oma mõõku sepistama ning õpetas teisi samas ametis. Seki ümbruses oli suured männimetsad, kust sepikojameistrid said vajalikku puidusütt ning siin oli ka hea vesi, mis muutis Seki linna sobivaks koaks mõõkade valmistamiseks. Aja jooksul kasvas meistrite arv ja rohkem kui 300 sepikut elasid ja valmistasid parimaid samuraisõdalaste mõõku Muromachi epohhil (1336–1573). Sel ajal õitses Seki linn kui samuraisõdalaste mõõkade valmistamise keskus ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji ajastul välja antud mõõkade keelustamisakti „Haitorei“ (1876) vähenes nende nõudlus oluliselt, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepikojaoskused noa ja põllumajandustööriistade tootmiseks. Tänaseni on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma kuulsaima noatootmise piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgeimate kvaliteedistandardite eest.