Kirjeldus
Päritolumaa: Hiina Päritolu: Ingver – Hiinast pärinev taim, mis on sajanditevanune traditsioonilises meditsiinis ja toidus kasutusel olnud. Tänapäeval on Hiina teine suurima ingveri eksportija maailmas (19%), vaid alla jäädes Indiale (30%). Selle taime söödav osa on ingveri juur, millest saadakse erinevaid praktilisi kasutusviise. Üks populaarsemaid töödeldud ingveri tooteid on marineeritud ingveri juur, sageli tuntud kui lilla või valge värvus. Enamus tarbijaid on seda toodet kindlasti näinud ühel või teisel kujul. Ent marineeritud ingveri värvus ei mõjuta maitset, vaid muudab vaid esteetikat. Suure 1 kg selle toote pakend sobib suurepäraselt kõvadele ingveri fännidele või restoranidele. Marineeritud ingverit kohalikud Aasia elanikud peavad gurmeetooteks. Selle taime terav ja mahlas poskus rikastab mitmesuguseid roogasid. Tänapäeva kultuuris tuntakse marineeritud ingverit sushi ingverina. Tarbimine: Jaapani toidud, eriti sushi, on lahutamatud Jaapani ingverist ning jaapani mädarõikast (wasabi). Ingver koos wasabiga on muutunud lahutamatuks sushiosa. Lisaks mereandidest söövad jaapanlased ingverit lihatoitude, suppide või traditsiooniliste nuudlitega. Ingver annab neile roogadele meeldiva teravuse. Huvitav on see, et mõnikord serveeritakse ingverit suu värskendajana, et valmistada ette järgmine roog. Koostisosad: ingver, vesi, sool, happed: E330, E260, säilitusaine: E202, magusained: E951; E954; E955, värvaine: E163. Koostises on aspartaami (fenüülalaniini allikas). Energiasisaldus: 26kJ/6.2kcal. Toote pakendil olev teave võib erineda lehel märgitud koostisest ja toote toiteväärtusest. Järgige pakendil olevat teavet, kuna see on alati õige.