Description
Päritolumaa: Tuneesia Harissa – Tuneesia päritolu, pastataoline kaste, mis on tavaliselt valmistatud röstitud punaste tšillipiparde, serrano piparde, köömne- ja koriandriseemnete, oliiviõli ning erinevate vürtside baasil. See on terav kaste, oma populaarsuse tõttu sageli kutsutud Tuneesia rahvuslikuks maitseaineks või Lähis-Ida srirachaks, kuid seda kasutatakse laialdaselt ka teiste riikide köökides. Harissal on kerge magusa ja terava maitsega, millel on kerge suitsuse maitsega rõhutus.
Kasutamine: Traditsiooniliselt on harissa kaste üks peamisi koostisosi liha- või kalatoitudes köögiviljadega hautistes või maitseaines kuskusele. Samuti kasutatakse seda sageli lablabi (hernesupp) valmistamisel, mida tihti süüakse hommikusöögiks. See on ainulaadne kaste, mis annab roogadele veidi eksootilist ja teravat maitset. Vürtsikad kanatiivad või hautis harissaga on suurepärased valikud neile, kes naudivad tulist toitu. Lisaks tasub teada, et tänu paksule konsistentsile võib seda hõlpsasti hõõruda liha sisse enne grillil küpsetamist. Lõpuks, harissat saab segada teiste kastmete või dipikastmetega, nagu hummus, kui soovitakse neile rohkem vürtsikust anda. Toote pakendil olev teave võib erineda veebisaidil toodud koostise ja toiteväärtuse poolest. Järgige pakendil olevat teavet, kuna see on alati õige.
0.0 Keskmine hinne Rated (0 arvustust)