Lõuna lastele – lihtsad ja kiired retseptid

Lõuna lastele – lihtsad ja kiired retseptid
2024-06-11 19:29

Lõunasöök lastele, nagu ka täiskasvanutele, on eriti oluline, sest sel ajal varustame keha kõigi peamiste toitainetega ja täidame selle energiaga kogu ülejäänud päevaks. Tervislik ja tasakaalustatud lõunasöök ei pea olema valmistatud tunde, kasutades keerukaid tööriistu või seadmeid. Tervislik ja maitsev lõunasöök lastele võib olla valmistatud tõesti lihtsalt ja kiiresti. Selleks on vaja ainult mõnda väga kvaliteetset keraamilised pannid või muud tööriista, ja millised on lihtsad ja kerged retseptid lastele, juhendame meie.

9 lihtsat retsepti lastele

Selleks, et lõunasöök lastele ei muutuks vanematele peavaluks, soovitame proovida mõnda väga lihtsalt valmistatavat rooga. Need allpool toodud lihtsad retseptid lastele on mitte ainult tervislikud, vaid ka maitsvad.

Aurutatult küpsetatud kanarullid

Aurutatult küpsetatud kanarullid

Teile on vaja:

  • 900 g kanakintsuliha
  • 2 muna
  • 1 sibul
  • 3–4 küüslauguküünt
  • 50 g kaerakliisid
  • musta pipart
  • karrit
  • soola

Valmistamine:

Peske ja kuivatage kana mõlemalt poolt. Hakkige sibul ja küüslauk peeneks. Hõõruge nendega, pipra, karripulbri ja soolaga kana, katke ja jätke külmkappi 1-2 tunniks marineeruma. Segage marineeritud kana klopitud munadega, katke kaerakliidega ja rullige rullideks. Asetage valmistatud rullid küpsetusnõusse ja küpsetage konvektsioonahjus 180 kraadi juures umbes 35–45 minutit, kasutades 50% aurufunktsiooni. Seejärel lülitage aur välja ja pruunistage veel 5–10 minutit.

Ahjus küpsetatud kalkunikotletid

Ahjus küpsetatud kalkunikotletid

Teile on vaja:

  • 900 g kalkunihakkliha
  • 4 muna
  • 110 g kaerakliisid
  • 50 ml vett
  • linnuliha maitseaineid
  • soola

Valmistamine:

Segage kalkunihakkliha munade, kliide, vee, maitseainete ja soolaga. Vormige massist kotletid ja asetage need küpsetuspaberiga kaetud küpsetusnõusse. Küpsetage 180 kraadi juures umbes 20–25 minutit.

Riisipuder hernestega

Riisipuder hernestega

Teil on vaja:

  • 250 g pikateralist riisi
  • 300 g külmutatud herneid
  • 1 sibul
  • 2 spl võid
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 50 g kõva juustu
  • 20 g värskeid basiilikulehti

Valmistamine:

Sulata pannil lusikatäis võid, lisa peeneks hakitud sibul ja hauta neid. Lisa riis, prae veidi ja lisa aeglaselt puljong. Keeda 10 minutit, seejärel lisa herned ja keeda veel 20 minutit. Valmis pudrule lisa ülejäänud või. Serveeri taldrikutele, puista peale riivitud juustu ja kaunista värske basiilikuga.

Roheline puder

Roheline puder

Teil on vaja:

  • 500 g kartuleid
  • 300 g brokkolit
  • 100 g külmutatud herneid
  • 100 g porrut
  • 100 ml piima
  • 2 spl võid
  • soola

Valmistamine:

Keeda kõik köögiviljad soolaga maitsestatud vees. Kui köögiviljad on pehmed, nõruta vesi, lisa piim ja või ning püreesta kõik ühtlaseks massiks.

Keedetud kartuliklimbid

Keedetud kartuliklimbid

Teil on vaja:

  • 500 g keedetud kartuleid
  • 5 spl jahu
  • 1 muna
  • 100 g hapukoort
  • 100 g võid
  • soola

Valmistamine:

Püreesta keedetud kartulid. Lisa massile jahu, muna ja sega hästi läbi. Rulli valmis mass umbes 2 cm pikkusteks ribadeks ja lõika need tükkideks. Viska tükeldatud kartuliklimbid keevasse kergelt soolaga maitsestatud vette ja keeda umbes 10 minutit. Serveeri hapukoore ja võikastmega.

Kapsaga täidetud pannkoogid

Kapsaga täidetud pannkoogid

Teil on vaja:

  • 2 muna
  • 1 tass piima
  • 1 tass gaseeritud mineraalvett
  • 2 näputäit soola
  • 700 g valget peakapsast
  • 1 porgand
  • 2 sibulat
  • 200 g kodujuustu
  • 1 spl võid
  • musta pipart
  • sidrunimahla
  • parmesani juustu

Valmistamine:

Löö munad kaussi, lisa piim, mineraalvesi ja sool, ning klopi hästi läbi. Segamise ajal lisa jahu. Küpseta saadud taignast pannkoogid. Haki kapsas peeneks, riivi porgandid. Pane potti lusikatäis võid ja peeneks hakitud sibul, prae veidi. Lisa hakitud köögiviljad, vala peale paar lusikatäit keevat vett, lisa veidi soola ja pigista sisse sidrunimahl. Hauta, kuni köögiviljad on pehmed. Samal ajal purusta kodujuust. Nõruta köögiviljad, lisa kodujuust ja sega kõik läbi. Määri saadud mass pannkookidele ja keera need rulli. Pane valmis täidetud pannkoogid küpsetusnõusse, puista peale riivitud parmesani juust ja küpseta 180 kraadi juures, kuni juust sulab.

Seentega täidetud pannkoogid

Seentega täidetud pannkoogid

Teil on vaja:

  • 3 tassi vett
  • 3 muna
  • 300 g jahu
  • soola
  • 3 spl õli
  • 400 g šampinjone või muid metsaseeni
  • 100 g rohelise sibula pealset
  • 100 g hapukoort
  • 2 spl hakitud värsket tilli
  • musta pipart

Valmistamine:

Klopi munad soolaga, lisa vesi ja sega, samal ajal lisa jahu. Lase valmis taignal pool tundi külmkapis seista. Enne pannkookide küpsetamist sega taignasse õli. Küpseta pannkoogid mõlemalt poolt. Valmista täidis: haki sibulad ja seened peeneks. Sulata pannil või, prae sibul veidi pehmeks. Lisa seened ja hauta umbes 4 minutit. Lisa hapukoor, sool ja pipar, puista peale lusikatäis jahu ja hauta madalal kuumusel, kuni mass pakseneb. Lülita pliit välja ja lisa täidisele tilli. Määri täidist iga pannkoogi peale ja keera need rulli. Prae täidetud pannkooke pannil veel veidi. Serveeri hapukoorega.

Kefiripannkoogid kanaga

Kefiripannkoogid kanaga

Teil on vaja:

  • 250 g kanahakkliha
  • 125 ml keefiri
  • 2 muna
  • 100 g jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • veidi hakitud peterselli
  • pipart
  • soola
  • õli

Valmistamine:

Lisa keefirile küpsetuspulber ja lase veidi seista. Klopi munad, lisa keefir ja segamise ajal lisa jahu. Lisa maitseained ja hakitud petersell ning sega hästi läbi. Lisa hakkliha, sega ja lase 15 minutit seista. Kuumuta pannil õli, aseta pannile 2 spl massi ja küpseta pannkooke mõlemalt poolt madalal kuumusel. Serveeri hapukoore või kastmega.

Püreesupp šampinjonidega

Püreesupp šampinjonidega

Teil on vaja:

  • 250 g šampinjone
  • 3 kartulit
  • 50 g sinihallitusjuustu
  • 100 ml koort
  • vett
  • 1 sibul
  • 40 g võid
  • 2 küüslauguküünt
  • soola
  • pipart

Valmistamine:

Lõika kooritud kartulid väikesteks kuubikuteks ja pane need potti. Vala peale nii palju vett, et need oleksid kaetud. Kuumuta ja keeda umbes 15–17 minutit. Kuni kartulid keevad, haki sibul ja küüslauk peeneks, lõika šampinjonid viiludeks. Prae sibul pehmeks sulatatud võis. Lisa küüslauk ja prae veel pool minutit. Lisa šampinjonid ja hauta veidi, kuni need pehmenevad. Lisa potti keedetud kartulite juurde praetud segu, vala peale koor ja murenda sisse juust. Püreesta kõik ühtlaseks massiks. Maitsesta veidi soola ja pipraga.

Kuidas julgustada lapsi lõunat sööma?

Iga inimese elus on päevi, mil söögiisu puudub. Siiski esineb lastel selliseid päevi palju sagedamini kui täiskasvanutel. Kahjuks on lõunasöök lastele väga oluline, seega võib laste sööma julgustamine nõuda veidi kannatlikkust ja loovust. Pakume teile mõned nipid, mis võivad aidata lapsi lõunat sööma.

  • Kasutage sobivaid nõusid. Nõud lemmikkangelaste piltidega või ebatavaliste kujunditega võivad aidata teie last huvitada.
  • Näidake eeskuju. Sööge täpselt sama, mida lapsed – lapsed kordavad sageli täiskasvanute või vanemate laste tegevusi.
  • Serveeri toitu loovalt. Kui võimalik, serveerige toitu võimalikult värviliselt ja huvitavate kujunditega. Kui loote ja jutustate roa kohta ka põneva loo, usume, et teie laps vähemalt proovib seda!

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Kasutame küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust meie veebisaidil. Seda saiti sirvides nõustute meie tingimuste ja privaatsusega
EsialgneProfiil
Otsing
Üles