45 maitsvat retsepti: parim toit kodus

45 maitsvat retsepti: parim toit kodus
2024-06-15 15:04

Kas olete kunagi mõelnud, mida teha süüa, et pere lõunasöök oleks mitte ainult toitev, vaid ka maitsev? Kas otsite inspiratsiooni, kuidas rikastada oma igapäevaseid roogasid? See artikkel on mõeldud neile, kes tahavad leida uusi ja lihtsaid retsepte, et kodune toit oleks veelgi maitsvam ja mitmekesisem. Siit leiate 45 maitsvat retsepti, mis rahuldavad erinevaid maitseid ja vajadusi – alates traditsioonilistest perelõunatest kuni eksootiliste roogadeni, mis kaunistavad iga lauda. Need maitsvad ja üsna kiired retseptid aitavad teil toitu hõlpsasti valmistada, annavad võimaluse proovida uusi maitseid ja kogeda naudingut iga kord, kui lähete kööki. Seega valmistuge kulinaarseks teekonnaks, mille käigus avastate, kui lihtsalt ja maitsvalt saab kodus süüa teha.

1. Klassikaline Caesari salat

Klassikaline Caesari salat

Koostisosad:

  • Salat
  • Kõva juust (nt Parmesan)
  • Krõbinad või krutoonid
  • Kanaliha
  • Küüslauguküüned
  • Oliiviõli
  • Sidrunimahl
  • Kanapuljong või köögiviljapuljong
  • Caesari kaste

Valmistamine:

  1. Prae kanarind ja lõika see ribadeks.
  2. Sega rebitud salat hakitud küüslaugu, sidrunimahla, oliiviõli ja natukese puljongiga.
  3. Enne serveerimist puista peale parmesani laaste, lisa krutoonid ja kana ning vala üle Caesari kastmega.

2. Itaalia Bolognese spagetid

Itaalia Bolognese spagetid

Koostisosad:

  • Spagetid
  • Hakkliha (veiseliha või sealiha)
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Tomatikaste
  • Punane vein
  • Basiilik
  • Oregano
  • Sool ja pipar
  • Oliiviõli
  • Parmesani juust (serveerimiseks)

Valmistamine:

  1. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae oliiviõlis.
  2. Lisa hakkliha ja prae, kuni see muutub pruuniks.
  3. Vala juurde punane vein ja lase sellel aurustuda.
  4. Lisa tomatikaste, sool, pipar, basiilik ja oregano.
  5. Lase madalal kuumusel haududa umbes 30 minutit.
  6. Serveeri keedetud spagetid koos Bolognese kastmega ja puista peale parmesani juustu.

3. Taimne chili

Taimne chili

Koostisosad:

  • Punased oad
  • Mais
  • Sibul
  • Paprika
  • Tšillipipar
  • Tomatid
  • Küüslauk
  • Kumin
  • Paprikapulber
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Haki sibul, paprika ja küüslauk peeneks.
  2. Prae sibulat ja küüslauku oliiviõlis, kuni need muutuvad läbipaistvaks.
  3. Lisa hakitud tšillipipar, paprikapulber ja kumin.
  4. Lisa hakitud tomatid ja lase haududa.
  5. Sega juurde pestud oad ja mais, sool ja pipar.
  6. Lase madalal kuumusel haududa 20-30 minutit.

4. Kreeka jogurti magustoit meega ja pähklitega

Kreeka jogurti magustoit meega ja pähklitega

Koostisosad:

  • Kreeka jogurt
  • Mesi
  • Pähklisegu (nt mandlid)
  • Puuviljad (nt marjad, viigimarjad)

Valmistamine:

  1. Pane kreeka jogurt kaussi.
  2. Vala peale maitse järgi mett.
  3. Puista peale pähklisegu.
  4. Kaunista värskete puuviljade või marjadega.

5. Prantsuse ratatouille

Prantsuse ratatouille

Koostisosad:

  • Baklažaanid
  • Suvikõrvitsad
  • Punased paprikad
  • Tomatid
  • Sibulad
  • Küüslauk
  • Tüümian
  • Rosmariin
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Lõika baklažaanid, suvikõrvitsad, paprikad ja tomatid viiludeks.
  2. Haki sibul ja küüslauk peeneks.
  3. Prae sibulat ja küüslauku oliiviõlis.
  4. Lisa juurde köögiviljad ja maitsetaimed.
  5. Lase madalal kuumusel haududa, kuni köögiviljad on pehmed.
  6. Serveeri soojalt või külmalt.

6. Hispaania paella

Hispaania paella

Koostisosad:

  • Pikateraline riis
  • Kalapuljong
  • Safran
  • Vürtsikad chorizo vorstid
  • Mereannid (nt krevetid, kaheksajalad)
  • Kanatükid
  • Punased paprikad
  • Herned
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Oliiviõli
  • Sidrunimahl
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae oliiviõlis.
  2. Lisa kanatükid ja chorizo vorstid, prae kuni kana on pruunistunud.
  3. Lisa riis ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks.
  4. Vala peale kalapuljong, lisa safran, sega ja keeda madalal kuumusel.
  5. Kui riis on peaaegu valmis, lisa mereannid, herned ja hakitud paprika.
  6. Lõpetamisel pigista peale sidrunimahla ja serveeri.

7. Mehhiko taco lihaga

Mehhiko taco lihaga

Koostisosad:

  • Hakkliha (veiseliha või sealiha)
  • Tacokestad
  • Avokaado
  • Sibul
  • Tomatid
  • Juust (nt Cheddar)
  • Salat
  • Pipar
  • Kreemjas kaste
  • Sool

Valmistamine:

  1. Haki sibul peeneks ja prae kuni läbipaistev.
  2. Lisa hakkliha, pipar ja sool.
  3. Prae kuni liha on läbi küpsenud.
  4. Pane soojendatud tacokestad sisse hakkliha segu, lisa peale hakitud tomatid, avokaado, salat ja riivitud juust.
  5. Vala peale kreemjas kaste.

8. Jaapani sushi

Jaapani sushi

Koostisosad:

  • Sushiriis
  • Äädikas
  • Suhkur ja sool
  • Norialgalehed
  • Kalafilee (nt lõhe, tuunikala)
  • Avokaado
  • Kurk
  • Sojakaste

Valmistamine:

  1. Keeda riis vastavalt juhistele, sega juurde äädikas, suhkur ja sool.
  2. Jaota riis ühtlaselt norialgalehtedele.
  3. Pane riisile õhukesed kalafilee, avokaado ja kurgiviilud.
  4. Rulli sushi kokku ja lõika tükkideks.
  5. Serveeri sojakastme ja wasabiga.

9. Ameerika burgerid

Ameerika burgerid

Koostisosad:

  • Burgerikuklid
  • Hakkliha
  • Juust (nt Cheddar)
  • Salat
  • Tomatid
  • Punased sibulad
  • Marineeritud kurgid
  • Praadimisõli
  • Burgerikaste
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Vormi hakklihast kotletid, maitsesta soola ja pipraga.
  2. Prae kotletid kuumas õlis mõlemalt poolt soovitud küpsusastmeni.
  3. Viimastel minutitel pane kotletitele juustutükid.
  4. Prae kuklid pannil.
  5. Pane kuklitele salat, tomatid, punane sibul, marineeritud kurgid ja juustuga kotlet.
  6. Vala peale burgerikaste ja pane teine kuklipool peale.

10. India Tikka Masala

 India Tikka Masala

Koostisosad:

  • Kanarinnatükid
  • Jogurt
  • Tikka Masala maitseainesegu
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Ingver
  • Tomatipasta
  • Ghee või õli
  • Koor
  • Koriander
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Marineeri kana jogurtis koos Tikka Masala maitseainetega vähemalt paar tundi.
  2. Haki sibul, küüslauk ja ingver peeneks ning prae ghee-võis.
  3. Lisa marineeritud kana ja prae kuni pruunistunud.
  4. Lisa tomatipasta, sool, pipar ja natuke vett, keeda madalal kuumusel.
  5. Enne serveerimist lisa koor.

11. Tai Pad Thai

Tai Pad Thai

Koostisosad:

  • Riisinuudlid
  • Krevetid või kana
  • Munad
  • Tofu
  • Suvikõrvits
  • Rohelise sibula varred
  • Maapähklid
  • Pad Thai kaste
  • Oliiviõli
  • Laimimahl
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Keeda riisinuudlid vastavalt pakendi juhistele.
  2. Prae krevetid või kana kuni pruunistunud.
  3. Eraldi nõus prae munad omletiks ja lõika ribadeks.
  4. Prae pannil tofu, suvikõrvits ja roheline sibul.
  5. Sega juurde nuudlid ja Pad Thai kaste, sega läbi.
  6. Serveeri laimimahla ja hakitud maapähklitega.

12. Saksa kanašnitsel

Saksa kanašnitsel

Koostisosad:

  • Kanakints
  • Munad
  • Riivsai
  • Jahu
  • Sool ja pipar
  • Õli praadimiseks

Valmistamine:

  1. Maitsesta kanakints soola ja pipraga.
  2. Paneeri kõigepealt jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias.
  3. Prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuni kuldpruun.
  4. Enne serveerimist kuivata paberrätikul.

13. Maroko Tanjia

Maroko Tanjia

Koostisosad:

  • Lambatükid
  • Aprikoosid
  • Šiiapähklid
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Kurkuma
  • Kaneel
  • Kumin
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Pruunista lambatükid oliiviõlis.
  2. Haki sibul ja küüslauk, lisa lambale.
  3. Maitsesta kurkuma, kaneeli, kumini, soola ja pipraga.
  4. Lisa aprikoosid ja šiiapähklid.
  5. Hauta madalal kuumusel umbes 2 tundi kuni liha on pehme.
  6. Serveeri koos kuskussi või riisiga.

14. Kreeka moussaka

Kreeka moussaka

Koostisosad:

  • Baklažaanid
  • Hakkliha
  • Tomatipasta
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Kaneel
  • Muskaatpähkel
  • Bešamellkaste
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Lõika baklažaanid pikuti viiludeks ja prae õlis.
  2. Eraldi prae sibul ja küüslauk, lisa tomatipasta, kaneel, muskaatpähkel, sool ja pipar.
  3. Laota kihiti küpsetusvormi: baklažaanid, hakkliha segu, uuesti baklažaanid.
  4. Kalla peale bešamellkaste.
  5. Küpseta ahjus 180°C juures umbes 40 minutit.

15. Hiina Kung Pao kana

Hiina Kung Pao kana

Koostisosad:

  • Kanatükid
  • Maapähklid
  • Rohelised paprikad
  • Kuivatatud punased tšillid
  • Sibul
  • Sojakaste
  • Riisiäädikas
  • Suhkur
  • Seesamiõli
  • Küüslauk
  • Ingver

Valmistamine:

  1. Lõika kana tükkideks, marineeri sojakastmes, riisiäädikas, suhkrus ja seesamiõlis.
  2. Prae kuivatatud tšilli ja maapähklid seesamiõlis.
  3. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja ingver, seejärel kana.
  4. Lõpuks lisa rohelised paprikad.
  5. Prae kuni kana on valmis.
  6. Serveeri riisi või nuudlitega.

16. Itaalia seenerisotto

Itaalia seenerisotto

Koostisosad:

  • Arborio riis
  • Oliiviõli
  • Šampinjonid
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Valge vein
  • Kanapuljong või köögiviljapuljong
  • Parmesani juust
  • Või
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae oliiviõlis.
  2. Lisa hakitud seened ja prae kuni pehmed.
  3. Sega juurde riis ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks.
  4. Vala juurde vein ja lase sellel aurustuda.
  5. Lisa kuum puljong järk-järgult, segades, kuni riis on valmis.
  6. Lõpuks sega juurde või ja riivitud Parmesan.

17. Prantsuse ratatouille

Prantsuse ratatouille

Koostisosad:

  • Baklažaanid
  • Suvikõrvitsad
  • Punased paprikad
  • Tomatid
  • Sibulad
  • Küüslauk
  • Tüümian
  • Rosmariin
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Lõika baklažaanid, suvikõrvitsad, paprikad ja tomatid viiludeks.
  2. Haki sibul ja küüslauk peeneks.
  3. Prae sibulat ja küüslauku oliiviõlis.
  4. Lisa juurde köögiviljad ja maitsetaimed.
  5. Lase madalal kuumusel haududa, kuni köögiviljad on pehmed.
  6. Serveeri soojalt või külmalt.

18. Hispaania gazpacho

Hispaania gazpacho

Koostisosad:

  • Küpsed tomatid
  • Kurk
  • Punane paprika
  • Sibul
  • Valge leib
  • Veiniäädikas
  • Oliiviõli
  • Sool
  • Küüslauk

Valmistamine:

  1. Lõika kõik köögiviljad ja pane blenderisse.
  2. Lisa leib, äädikas, õli, sool ja küüslauk.
  3. Blenderda kuni saad ühtlase massi.
  4. Jahuta vähemalt paar tundi enne serveerimist.

19. Türgi baklava

Türgi baklava

Koostisosad:

  • Või
  • Pähklid (nt kreeka pähklid või pistaatsiapähklid)
  • Mesi
  • Suhkur
  • Vesi
  • Sidrunimahl

Valmistamine:

  1. Määri iga tainaleht sulatatud võiga.
  2. Pane taina peale hakitud pähklid.
  3. Keera tainas rulli ja lõika tükkideks.
  4. Küpseta ahjus 180°C juures kuni kuldpruun.
  5. Eraldi keeda siirup suhkrust, veest, meest ja sidrunimahlast.
  6. Vala siirup baklava peale ja lase korralikult imenduda.

20. Hispaania churros šokolaadikastmega

Hispaania churros šokolaadikastmega

Koostisosad:

  • Jahu
  • Vesi
  • Sool
  • Õli praadimiseks
  • Suhkur
  • Kaneel
  • Tume šokolaad
  • Koor

Valmistamine:

  1. Sega jahu, sool ja vesi, et saada ühtlane tainas.
  2. Kuumuta õli ja suru tainast läbi pressi otse õli sisse.
  3. Prae kuni kuldpruun, siis veereta suhkru ja kaneeli segus.
  4. Sulata šokolaad koos koorega, et saada vedel kaste.
  5. Serveeri churros šokolaadikastmega.

21. Korea kimchi

Korea kimchi

Koostisosad:

  • Hiina kapsas
  • Sool
  • Küüslauk
  • Ingver
  • Korea tšillipasta
  • Mesi
  • Kala- või sojakaste
  • Rohelise sibula varred

Valmistamine:

  1. Lõika kapsas ja hõõru soolaga, lase seista tund aega.
  2. Sega kokku küüslauk, ingver, tšillipasta, mesi ja kalakaste, et saada kaste.
  3. Loputa kapsas ja sega kastmega ning rohelise sibulaga.
  4. Pane kimchi steriliseeritud purkidesse ja lase paar päeva fermenteeruda.

22. Portugali Bacalhau a Bras

Portugali Bacalhau a Bras

Koostisosad:

  • Soolatud tursk
  • Kartulid
  • Munad
  • Sibulad
  • Oliiviõli
  • Mustad oliivid
  • Petersell
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Leota turska vees 24 tundi, vahetades vett.
  2. Lõika kartulid õhukesteks ribadeks ja prae krõbedaks.
  3. Haki sibulad ja prae oliiviõlis, lisa tursatükid.
  4. Sega juurde munad ja sega kuni munad on hüübinud.
  5. Serveeri koos mustade oliivide ja peterselliga.

23. Indoneesia nasi goreng

Indoneesia nasi goreng

Koostisosad:

  • Keedetud riis
  • Kanatükid
  • Munad
  • Suvikõrvits
  • Sibul
  • Küüslauk
  • Krevetipasta
  • Sojakaste
  • Sambal oelek (vürtsikas kaste)
  • Oliiviõli

Valmistamine:

  1. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae oliiviõlis.
  2. Lisa kana ja suvikõrvits ning prae kuni küps.
  3. Sega juurde krevetipasta, sojakaste ja sambal oelek.
  4. Sega juurde keedetud riis ja prae kõrgel kuumusel.
  5. Lõpuks sega juurde munad ja prae kuni valmis.

24. Argentiina asado

Argentiina asado

Koostisosad:

  • Erinevad lihalõigud (nt veiseliha, sealiha, lambaliha)
  • Sool ja pipar
  • Oliiviõli
  • Chimichurri kaste

Valmistamine:

  1. Maitsesta liha soola ja pipraga, määri oliiviõliga.
  2. Grilli liha, keerates seda aeg-ajalt, kuni soovitud küpsuseni.
  3. Lase lihal 10 minutit puhata enne serveerimist.
  4. Serveeri koos chimichurri kastmega.

25. Jaapani ramen

Jaapani ramen

Koostisosad:

  • Ramen nuudlid
  • Kanapuljong või seapuljong
  • Kanatükid või sealiha
  • Spinat
  • Bambusevõrsed
  • Munad
  • Rohelise sibula varred
  • Sojakaste
  • Seesamiõli

Valmistamine:

  1. Keeda puljongis kana või sealiha.
  2. Keeda nuudlid ja pane kaussi.
  3. Pane nuudlitele liha, bambusevõrsed, spinat ja poolitatud keedumuna.
  4. Kuumuta puljong sojakastme ja seesamiõliga ning vala nuudlitele.
  5. Kaunista rohelise sibula vartega.

26. Mehhiko quesadilla kanaga

Mehhiko quesadilla kanaga

Koostisosad:

  • Tortillad
  • Kanatükid
  • Juust (nt Cheddar)
  • Pankoli
  • Jalapeno pipar
  • Oliiviõli
  • Avokaado
  • Tomatid
  • Hapukoorekaste

Valmistamine:

  1. Prae kana ja lõika ribadeks.
  2. Pane tortilla peale juust, kana, hakitud pankol ja jalapeno.
  3. Pane teine tortilla peale ja prae pannil mõlemalt poolt.
  4. Lõika sektoriteks ja serveeri avokaado, tomatite ja hapukoorekastmega.

27. Vene borš

Vene borš

Koostisosad:

  • Veiseliha või sealiha
  • Kartulid
  • Peedid
  • Kapsas
  • Sibulad
  • Küüslauk
  • Tomatipasta
  • Pipar
  • Loorberilehed
  • Sool
  • Seenekatted (valikuline)

Valmistamine:

  1. Keeda liha puljongis koos pipra ja loorberilehtedega.
  2. Lõika kartulid, peedid ja kapsas ning lisa puljongisse.
  3. Prae sibul ja küüslauk tomatipastaga, lisa suppi.
  4. Keeda kuni köögiviljad on pehmed.
  5. Serveeri hapukoore ja värske leivaga.

28. Kreeka gyros singiga

Kreeka gyros singiga

Koostisosad:

  • Singi tükid
  • Pita leib
  • Tzatziki kaste
  • Tomatid
  • Kurk
  • Punane sibul
  • Salat
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar
  • Oregano

Valmistamine:

  1. Prae sink soola, pipra ja oreganoga.
  2. Prae pita leib kergelt pannil.
  3. Pane pita leivale salatilehed, sinna peale sink.
  4. Lisa hakitud tomatid, kurk ja punane sibul.
  5. Vala peale tzatziki kaste ja serveeri.

29. Prantsuse šokolaadiga ja marjadega krep

Prantsuse šokolaadiga ja marjadega krep

Koostisosad:

  • Jahu
  • Munad
  • Piim
  • Või
  • Suhkur
  • Sool
  • Tume šokolaad
  • Marjad (nt maasikad, vaarikad)
  • Tuhksuhkur

Valmistamine:

  1. Sega jahu, munad, piim, sulatatud või, suhkur ja sool, et saada ühtlane tainas.
  2. Prae õhukesed krepid kuumal pannil.
  3. Määri krepile sulatatud šokolaad.
  4. Pane peale värsked marjad.
  5. Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri.

30. Hiina dim sum

Hiina dim sum

Koostisosad:

  • Keedetud sealiha või kanatükid
  • Bambusest aurupott
  • Jahu
  • Vesi
  • Sool
  • Rohelise sibula varred
  • Sojakaste

Valmistamine:

  1. Sega jahu, vesi ja sool, et saada tainas.
  2. Vormi väikesed tainakorvikesed.
  3. Pane sisse keedetud sealiha või kanatükid.
  4. Pane aurupotti ja auruta 10-15 minutit.
  5. Serveeri sojakastme ja hakitud rohelise sibulaga.

31. Hispaania flan

Hispaania flan

Koostisosad:

  • Munad
  • Piim
  • Suhkur
  • Vaniljeekstrakt
  • Karamell (suhkrust ja veest)

Valmistamine:

  1. Sulata suhkur karamelliks ja vala see vormi põhja.
  2. Klopi munad suhkruga, lisa piim ja vaniljeekstrakt.
  3. Vala segu karamelliga vormi.
  4. Küpseta veevannis ahjus 150°C juures umbes 1 tund.
  5. Enne serveerimist jahuta ja keera vormist välja taldrikule.

32. Tai tom yum supp

Tai tom yum supp

Koostisosad:

  • Värsked krevetid
  • Sidrunhein
  • Galangal (Tai ingver)
  • Kaffirlaimi lehed
  • Tšillipipar
  • Värske laim
  • Kanapuljong või köögiviljapuljong
  • Kookospiim
  • Sibul
  • Suhkur ja sool

Valmistamine:

  1. Keeda puljongis sidrunhein, galangal, kaffirlaimi lehed ja tšillipipar.
  2. Lisa sibul ja värske laimimahl.
  3. Enne serveerimist lisa krevetid ja keeda kuni need muutuvad roosaks.
  4. Lõpuks sega juurde kookospiim, suhkur ja sool maitse järgi.

33. Ungari guljašš

Ungari guljašš

Koostisosad:

  • Veiseliha või sealiha
  • Sibulad
  • Küüslauk
  • Paprikapulber
  • Tomatid
  • Punane vein
  • Kartulid
  • Metsaseened
  • Loorberilehed
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Lõika liha tükkideks ja pruunista oliiviõlis.
  2. Lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk ja paprikapulber, prae kuni pehmed.
  3. Sega juurde hakitud tomatid ja punane vein, keeda mõni minut.
  4. Lisa kartulid, seened, loorberilehed ja majoraan.
  5. Hauta madalal kuumusel 2-3 tundi kuni liha on pehme.

34. Maroko kuskus

Maroko kuskus

Koostisosad:

  • Kuskus
  • Köögiviljapuljong või kanapuljong
  • Küüslauk
  • Sibul
  • Suvikõrvits
  • Porgandid
  • Punased paprikad
  • Roosad rosinad
  • Kurkuma
  • Kumin
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Keeda kuskus puljongis.
  2. Prae sibul ja küüslauk oliiviõlis.
  3. Lisa hakitud köögiviljad, rosinad, kurkuma ja kumin, prae kuni pehmed.
  4. Sega keedetud kuskus köögiviljadega, maitsesta soola ja pipraga.

35. Itaalia tiramisu

Itaalia tiramisu

Koostisosad:

  • Savoiardi küpsised
  • Kohv (kangem, jahutatud)
  • Mascarpone juust
  • Munad
  • Suhkur
  • Kakaopulber
  • Amaretto või kohviliköör

Valmistamine:

  1. Klopi munakollased suhkruga, kuni segu muutub heledaks ja kohevaks.
  2. Sega juurde mascarpone juust ja amaretto või kohviliköör.
  3. Kasta küpsised jahutatud kohvisse.
  4. Laota küpsised kihiti vormi.
  5. Määri küpsistele mascarpone segu.
  6. Korda kihte ja lõpeta mascarpone kihiga.
  7. Enne serveerimist puista peale kakaopulbrit ja jahuta.

36. Lihtne guljašš

Lihtne guljašš

Koostisosad:

  • Veiseliha
  • Kartulid
  • Sibulad
  • Küüslauk
  • Punane paprikapulber
  • Tomatid
  • Punased paprikad
  • Kumin
  • Majoraan
  • Kanapuljong
  • Oliiviõli

Valmistamine:

  1. Lõika veiseliha kuubikuteks ja pruunista oliiviõlis.
  2. Lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk, prae läbi.
  3. Sega juurde paprikapulber, kumin ja majoraan.
  4. Lisa hakitud tomatid ja paprikad.
  5. Vala peale puljong ja keeda madalal kuumusel, kuni liha on pehme.
  6. Enne serveerimist sega juurde keedetud kartulid.

37. India Chana Masala

India Chana Masala

Koostisosad:

  • Konserveeritud või leotatud ja keedetud kikerherned
  • Tomatid
  • Sibulad
  • Küüslauk
  • Ingver
  • Kurkuma
  • Oliiviõli
  • Sidrunimahl
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Haki sibul, küüslauk ja ingver peeneks ning prae oliiviõlis.
  2. Lisa kurkuma ja sega läbi.
  3. Lisa hakitud tomatid ja keeda kuni pehmed.
  4. Sega juurde kikerherned, sool, pipar ja natuke vett.
  5. Keeda madalal kuumusel 20-30 minutit.
  6. Enne serveerimist lisa sidrunimahl.

38. Hiina Pekingi part

Hiina Pekingi part

Koostisosad:

  • Part
  • Mesi
  • Sojakaste
  • Kaneel
  • Aniis
  • Pipar
  • Rohelise sibula varred
  • Kreemjas kaste
  • Pekingi pannkoogid

Valmistamine:

  1. Marineeri part mees, sojakastmes, kaneelis, aniisis ja pipras.
  2. Küpseta part ahjus kuni krõbeda nahani.
  3. Lõika pardirind õhukesteks viiludeks.
  4. Serveeri koos rohelise sibula, kreemja kastme ja Pekingi pannkookidega.

39. Hispaania Patatas Bravas

Hispaania Patatas Bravas

Koostisosad:

  • Kartulid
  • Oliiviõli
  • Sool
  • Tšillipulber
  • Tomatikaste
  • Küüslauk
  • Punane veiniäädikas
  • Suhkur
  • Paprikapulber

Valmistamine:

  1. Lõika kartulid kuubikuteks ja prae oliiviõ
  2. lis kuni krõbedad.
  3. Valmista kaste: sega tomatikaste, hakitud küüslauk, punane veiniäädikas, suhkur, tšillipulber ja paprikapulber.
  4. Serveeri kartulid koos kastmega.

40. Jaapani teriyaki kana

Jaapani teriyaki kana

Koostisosad:

  • Kanatükid
  • Sojakaste
  • Mesi
  • Seesamiõli
  • Riisiäädikas
  • Küüslauk
  • Ingver
  • Seesamiseemned
  • Rohelise sibula varred

Valmistamine:

  1. Lõika kana tükkideks ja prae seesamiõlis.
  2. Eraldi kausis sega sojakaste, mesi, riisiäädikas, hakitud küüslauk ja ingver, et saada teriyaki marinaad.
  3. Vala marinaad kana peale ja keeda kuni kaste pakseneb.
  4. Enne serveerimist puista peale seesamiseemned ja roheline sibul.

41. Lihtne kuskus

Lihtne kuskus

Koostisosad:

  • Kuskus
  • Kanapuljong või köögiviljapuljong
  • Kurkuma
  • Rosmariin
  • Küüslauk
  • Sibulad
  • Köögiviljad (nt porgandid, suvikõrvitsad)
  • Roosad rosinad
  • Oliiviõli

Valmistamine:

  1. Keeda kuskus puljongis koos hakitud küüslaugu, rosmariini ja kurkumaga.
  2. Haki sibulad ja köögiviljad ning prae õlis.
  3. Sega keedetud kuskus praetud köögiviljade ja rosinatega.
  4. Serveeri lisandina liha kõrvale või eraldi roana.

42. Mehhiko guacamole

Mehhiko guacamole

Koostisosad:

  • Avokaadod
  • Tomatid
  • Punane sibul
  • Tšillipipar
  • Laimimahl
  • Sool
  • Küüslauk

Valmistamine:

  1. Purusta avokaadod ühtlaseks massiks.
  2. Haki tomatid, sibul, tšillipipar ja küüslauk peeneks.
  3. Sega hakitud köögiviljad avokaadomassi hulka, lisa laimimahl, sool ja peenestatud koriander.
  4. Serveeri koos krõpsudega või dipikastmena.

43. Prantsuse Quiche Lorraine

 Prantsuse Quiche Lorraine

Koostisosad:

  • Sink
  • Juust (nt Gruyère)
  • Munad
  • Koor
  • Tainas (valmis või kodus valmistatud)
  • Sibulad
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Kata tainas küpsetusvormi põhjale.
  2. Pane tainale sink ja riivitud juust.
  3. Klopi munad koore, soola ja pipraga.
  4. Vala muna-koore segu singi ja juustu peale.
  5. Küpseta ahjus 180°C juures kuni pealt kuldpruun.

44. Saksa Apfelstrudel

Saksa Apfelstrudel

Koostisosad:

  • Õunad
  • Roosad rosinad
  • Kaneel
  • Suhkur
  • Jahu
  • Või
  • Vesi
  • Tuhksuhkur

Valmistamine:

  1. Lõika õunad õhukesteks viiludeks ja sega rosinate, kaneeli ja suhkruga.
  2. Valmista tainas jahust, võist ja veest.
  3. Rulli tainas õhukeseks ja pane õunatäidis peale.
  4. Keera tainas rulli ja küpseta ahjus kuni kuldpruun.
  5. Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri.

45. Brasiilia feijoada

Brasiilia feijoada

Koostisosad:

  • Mustad oad
  • Erinevad singid ja vorstid
  • Sibulad
  • Küüslauk
  • Loorberilehed
  • Tšillipulber
  • Tomatid
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar
  • Riis (serveerimiseks)

Valmistamine:

  1. Leota oad üleöö ja keeda kuni poolpehmeks.
  2. Haki sibulad ja küüslauk peeneks ning prae õlis.
  3. Lisa singid ja vorstitükid, prae kuni kergelt pruunistunud.
  4. Lisa oad, loorberilehed, tšillipulber ja hakitud tomatid.
  5. Keeda madalal kuumusel kuni liha on pehme ja oad täielikult küpsenud.
  6. Serveeri koos kuuma riisi ja rohelistega.

Sobib nii lõuna- kui ka õhtusöögiks

Kui tahame kodus valmistada maitsvat toitu, on oluline teada, millised toidud sobivad kõige paremini kindlale kellaajale. Siin on loetelu eelpool mainitud retseptidest, mis sobivad suurepäraselt nii lõuna- kui ka õhtusöögiks, tagades maitsva eine kogu perele.

Kodune toit lõunaks:

  • Itaalia Bolognese spagetid
  • Hispaania paella
  • India Tikka Masala
  • Tai Pad Thai
  • Hiina Kung Pao kana
  • Jaapani ramen
  • India Chana Masala

Kodune toit õhtusöögiks:

  • Klassikaline Caesari salat
  • Taimne chili
  • Kreeka jogurti magustoit meega ja pähklitega
  • Prantsuse ratatouille
  • Mehhiko taco lihaga
  • Saksa kanašnitsel
  • Jaapani sushi
  • Ameerika burgerid

Kiiresti ja lihtsalt valmivad toidud

Mõnikord, kui aega napib, soovime kiiresti ja lihtsalt valmistada kuuma kodust toitu. Siin on mõned eelpool kirjeldatud retseptid, mis sobivad suurepäraselt nii kiireks lõunaks kui ka kergeks õhtusöögiks.

  • Klassikaline Caesari salat: kerge ja kiire valik, kui tahate midagi värsket ja kiiret.
  • Itaalia Bolognese spagetid: lihtne ja kiire viis valmistada toitev lõuna.
  • Taimne chili: kiiresti valmiv ja väga toitev roog.
  • Kreeka jogurti magustoit meega ja pähklitega: lihtne ja kiire magustoit, sobib suurepäraselt pärast kerget lõunat või õhtusööki.
  • Mehhiko taco lihaga: kiire roog, sobib ideaalselt nii lõunaks kui õhtusöögiks.
  • Hiina Kung Pao kana: kiire ja vürtsikas valik õhtusöögiks.
  • Hispaania gazpacho: ideaalne valik kuumal suvepäeval, kiire ja värskendav.

Loodame, et need lihtsad retseptid aitavad teil pikka aega vastata küsimusele “mida teha süüa?”

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Kasutame küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust meie veebisaidil. Seda saiti sirvides nõustute meie tingimuste ja privaatsusega
EsialgneProfiil
Otsing
Üles