Kirjeldus
“Satake Sword Smith” on jaapani traditsioonilise stiili ja kaasaegsete materjalide süntees. Väga head lõikamisomadused ja silmapaistev välimus – need noad ei jäta kedagi ükskõikseks.
Nuga üldpikkus on 20,6 cm.
Terade pikkus 9 cm.
Terase laius on 2 cm.
Pentimeerse paksus 1,5 mm.
Noa kaal on 40 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni – pidades kinni kõrgeimatest kvaliteedinõuetest, luues ja tootes kõige edasijõudnumaid kööginoa mudeleid, ühendades pikaaegsed sepistamise traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite hoolikalt valmistatud jaapani kööginoad on nende pühendumuse tulemus tööle. Seki linn, kus asub tehas, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, millel on üle 700 aasta pikkune ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), mil kuulus mõõgasepp Motoshige kolis Seki ja hakkas siin sepistama oma mõõku ning õpetama teisi selle ameti käsitöölisi. Sekit ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojad said vajaliku süsihappegaasi, samuti oli siin hea vesi, mistõttu Seki linnast sai mõõkade valmistamise jaoks sobiv koht. Aja jooksul oli meistreid üha rohkem ja üle 300 sepiku elasid siin ning valmistasid parimaid samuraide mõõku Muromachi ajastul (1336-1573). Siis õitses Seki linn samuraide mõõkade tootmise keskusena ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji perioodi jõustunud mõõkade keelamise seadust “Haitorei” (1876) nõudlus vähenes märkimisväärselt, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepistamisoskused nuge ja põllumajandusvahendite valmistamiseks. Siiani on Seki linn ja selle ümbruskond tuntud ühe maailma tuntumate nuge tootvate piirkondadena. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgelt kvaliteedinõuete järgi.”