Kirjeldus
Sultani sarja idamaine kööginoa Pchak kannab mitut nime, õigemini erinevat kirjaviisi: pchak, pichak või pichok. Seda saab hõlpsasti ära tunda iseloomuliku välimuse järgi, kuna suhteliselt kitsal käepidemel on lai tera. Seda ei saa segi ajada ühegi teise noaga, kuna sellel on iseloomulik kõver ja tera ots tõuseb üle tagumikujoone. Ideaalne lihaga töötamiseks, rümpade, küülikute, linnuliha ja kala lõikamiseks.
Kaasaegses tõlgenduses on Pchak keskmise suurusega kööginuga, mille tera pikkus on 159 mm ja kahepoolse teritusega. Nuga on valmistatud 67 kihist Damaskuse terasest kõvadusega 61 HRC. See võimaldab säilitada äärmiselt teravat serva kuude jooksul. Nuga on ideaalses korras ja alati kasutusvalmis.
Samura SULTAN Pchak noal on väga mugav ja ergonoomiline käepide, mis järgib peopesa kõverusi. Sõrmed pigistavad Pchaki käepidet ja toetuvad oma otsad peopesale. See kööginuga on väga mugav köögiviljade ja liha lõikamiseks – hari väsib vähem ja haare muutub tugevamaks. Juhuslike teravate liigutuste korral ei lase sõrmi noa lõikeserva alla libiseda tera põhja lai kand, mis asendab tuge.
Türgi rahvaste köögi eripäraks on liha- ja piimatoidud. Ja pilafist sai pilaf, kui türklased sellest teada said. Nad tükeldasid lambaliha ja tükeldasid ülejäänud koostisosad klassikalise Pchaki abil.
Peakoka nuga pilafile SULTAN Pchak täiendab suurepäraselt köögitööriistade arsenali ja lahjendab tavalist elukäiku idamaise maitsega.
0.0 Keskmine hinne Rated (0 arvustust)