Kirjeldus
“Satake Sakura” seeria kööginoad peavad Looja jaapani loomulikkusse ja peene ilu tundlikkusse. Nuga hõlmab stiliseeritud kirsiõie kujundust käepidemel – sümbol, mis kutsuvad mõtlema ilu haprusele ja ajutisusele, nautima hetke võlu, samal ajal mõistes ning võib-olla aktsepteerides kõige ajutisust. Lubage endale veidi Jaapanit.Üldpikkus 30,3 cm.Tera pikkus 18 cm.Tera laius 4 cm.Selja paksus 1,6 mm.Noal kaal 168 g. Ktootjast: “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarvikuid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni – järgides kõrgeid kvaliteedistandardeid luua ja toota uusimaid kööginugasid, ühendades aastaid kestnud sepistamise traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite hoolikalt valmistatud jaapani kööginoad on nende tööle pühendumise tulemus. Seki linn, kus tehased asuvad, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, mis ulatuvad üle 700 aasta ajas tagasi. See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõkade meister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin valmistama oma mõõku ning õpetas teisi seda ametit. Seki ümbruse kaitsesid suured männimetsad, kus sepikojad said vajalikku puidusöe, samuti oli see sobiva veega, mistõttu Seki linnast sai mõõkade valmistamise jaoks sobiv koht. Aja jooksul kasvas meistrite arv ja üle 300 sepiku elasid siin ja valmistasid parimad samurai mõõgad Muromachi ajastul (1336-1573). Siis Seki linn õitses samuraide mõõkade tootmispiirkonnana ja sai tuntuks kogu Jaapanis. Pärast Meiji ajastul välja kuulutatud mõõkade keelustamise seadust “Haitorei” (1876) nende nõudlus oluliselt langes, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepistamisoskusi nugade ja põllumajandustööriistade tootmiseks. Siiani on Seki linn ja selle ümbruskond tuntud ühe tuntuima nugade tootmispiirkonnana maailmas. Siin toodetud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgelt kvaliteedistandardite eest.