Kirjeldus
Nakiri nuga on sirgel terase ja on väga populaarne kogu Jaapanis. Leheplaadid on jämedad mõlemalt poolt, jaapani keeles on selle nimi ryōba. Seda noaga kasutatakse kõige sagedamini traditsioonilises köögis, kui on vaja köögivilju ja puuvilju kiiresti ja efektiivselt hakkida, lõigata või hakata.
Teile kindlasti meeldib need traditsioonilised Jaapani noad ja nendega kokkamine annab uusi kogemusi. Banzai!
Nuga pikkus kokku 30 cm.
Terase pikkus 16 cm.
Leheplaadi laius 4,8 cm.
Paksus otstest 1,6 mm.
Noa kaal 132 g.
Tootjast:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarbeid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeimaid kvaliteedinõudeid, luues ja tootes kaasaegseid kööginugasid, ühendades pikaajalised sepistamise traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite hoolega valmistatud Jaapani kööginoad on nende pühendumuse tulemus. Seki linn, kus asub tehas, on tuntud unikaalsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, millel on üle 700 aasta pikkune ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõgasepp Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin valmistama oma mõõgasid ning õpetama teisi selle käsitöö oskusi. Seki ümbrust ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojad said vajaliku puusöe, samuti oli siin hea vesi, mistõttu Seki linnast sai mõõkade tootmiseks sobiv koht. Aja jooksul oli meistreid üha rohkem ning üle 300 sepikoja elas ja valmistas parimaid samuraide mõõku Muromachi ajastul. (1336-1573). Sel ajal õitses Seki linn samuraide mõõkade tootmise keskusena ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji perioodi kehtestatud mõõkade keelustamise seadust “Haitorei” (1876) nõudlus nende järele märkimisväärselt vähenes, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepistamisoskused nugade ja põllumajandusvahendite tootmiseks. Tänaseni on Seki linn ja selle ümbruskond tuntud ühe maailma kuulsaima nuge tootva piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgelt kvaliteedinõuetele vastavuse eest.