Kirjeldus
“Satoru” jaapani keeles tähendab “tarkust” või “valgustumist” – see suunab teie õigele valikule. Need noad on suurepärane valik nii professionaalidele kui ka harrastajatele, kes hindavad optimaalset hinna ja kvaliteedi suhet.
Nuga kogupikkus on 34,3 cm.
Labade pikkus on 21 cm.
Terase laius on 3,1 cm.
Paksus otse terava serva juures on 2,4 mm.
Noa kaal on 151 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarvikuid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeimat kvaliteedistandardit, luues ja tootes kõige kaasaegsemaid kööginugade mudeleid, ühendades pikaajalised sepikoda traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite tõttu valmistatud Jaapani kööginoad on nende töö kirgliku pühendumuse tulemus. Samuti on Seki linn, kus asub tehas, tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõgameister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin oma mõõku valmistama ning teisi selles ametis õpetama. Seki ümbruses olid suured männimetsad, kust sepikojad said vajalikku puidusütt ning siin oli ka sobiv vesi, mistõttu Seki linnast sai mõõkade valmistamiseks sobiv koht. Aja jooksul kasvas meistrite arv ning üle 300 sepikoja elas ja valmistas parimaid samurai mõõku Muromachi ajastul. (1336-1573). Sel ajal õitses Seki linn samuraide mõõkade valmistamise keskusena ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji perioodi kuulutatud mõõkade keelustamisakti “Haitorei” (1876) nõudlus mõõkade järele vähenes märgatavalt, kuid meistrid kasutasid oma täiustatud sepikoda oskusi nuge ja põllumajandustööriistu tootmiseks. Siiani on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma tuntuma nugade valmistamise piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad hõivavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgemate kvaliteedistandardite tõttu.