Kirjeldus
Pange tähele, et süsinikurikkalik teras, mis rohkem süsinikku sisaldab, vajab tavalisest roostevabast terasest rohkem igapäevast hooldust. Niiskes või happelises keskkonnas hakkab see kiiresti oksüdeeruma ja seejärel roostetama. Selliste teraste põhiline hoolduspõhimõte on see, et pärast kasutamist loputage nuga voolava vee all ja kuivatage seejärel kuivalt puhta lapiga ning kui te seda pikemalt ei kasuta – parem on seda õliga määrida
Nuga üldpikkus on 33,5 cm.
Lõikepinna pikkus 21 cm.
Tera laius 3 cm.
Lõikepinna paksus tera seljatamisel 2,1 mm.
Noa kaal 80 g.
Tootja kohta:
” SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja pikaealisi köögitarbeid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni – järgides kõrgeimaid kvaliteedistandardeid loomine ja valmistamine kõige arenenumaid kööginugade mudeleid pikaajalistest sepikodade traditsioonidest tingitud kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meister hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende töö kire tulemus. Ja Seki linnas, kus asub tehas, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepis- meetodite poolest, millel on üle 700 aasta pikkune ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõgameister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin valmistama oma mõõku ning õpetama teisi selle ameti oskusi. Seki ümbruses oli palju männimetsi, kust sepikojad said vajalikku puidusütt, samuti oli siin hea vesi, mistõttu Seki linnast sai sobiv koht mõõkade valmistamiseks. Aja jooksul kasvas meistrite arv ning üle 300 sepiku elas ja valmistas parimaid samuraide mõõgad Muromachi ajastul. (1336-1573). Siis sai Seki linn tuntuks samuraide mõõkade tootmiskeskusena ja oli tuntud kogu Jaapanis.
Pärast Meiji perioodil välja kuulutatud mõõkade keelustamise seaduse “Haitorei” (1876) nõudlus mõõkade järele vähenes märkimisväärselt, kuid meistrid rakendasid oma täiuslikud sepikoda oskused nuga ja põllumajandustööriistade tootmisele. Ikka veel on Seki linn ja selle ümbruskond tuntud ühe maailma kuulsaima noadetootmise piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgeimate kvaliteedistandardite eest.