Kirjeldus
Teile meeldib kindlasti need traditsioonilised jaapani nugade ning nendega toiduvalmistamise kogemus pakub uusi elamusi. Banzai!
Üldpikkus 29,8 cm.
Terapikkus 17 cm.
Tera laius 4,3 cm.
Pikkus lõikekoega 1,6 mm.
Noa kaal 115 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarbeid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni – järgides kõrgeimaid kvaliteedistandardeid – luues ja tootes kõige arenenumaid kööginugade mudeleid, ühendades pikaajalised sepis-töö traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite hoolikalt valmistatud jaapani kööginoad on nende tööle pühendumise tulemus. Seki linn, kus asub tehas, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, mille ajalugu ulatub üle 700 aasta.
See algas Kamakura ajastul (1185–1333), mil kuulus mõõgameister Motoshige kolis Sekisse ja hakkas siin oma mõõku sepistama ning õpetas teisi selles ametis. Seki piirkonda ümbritsesid suured männimetsad, kust sepised said vajalikku puitu ja sütt, samuti oli siin hea vesi, mistõttu Seki linn sai ideaalseks koha mõõkade valmistamiseks. Aja jooksul kasvas meistrite arv ning üle 300 sepikojameistri elas ja valmistas parimaid samuraide mõõgad Muromachi ajastul (1336–1573). Siis õitses Seki linn samuraide mõõkade tootmise keskusena ning sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji ajastul välja kuulutatud mõõkade keelustamise seadust “Haitorei” (1876) nõudlus mõõkade järele oluliselt vähenes, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepis-töö oskused nuge ja põllumajandusvahendeid tootmisele. Siiani on Seki linn ja selle ümbruskond tuntud ühe maailma kuulsaima nugade tootmisalana. Siin toodetud kööginugad hõlmavad üle 50% Jaapani turust ning neid hinnatakse kõrgeimate kvaliteedinõuete tõttu.