Kirjeldus
“Satake Sword Smith Titanium” – need on Jaapani stiilis olevad noaga, millel on ebatavaline selle stiili jaoks titaankate. Suurepärased lõikamisomadused ja pilkupüüdev välimus – need noad jätavad ükskõikseks vaid vähesed.
Santoku on Jaapani peakoka nuga, mis on mõeldud põhiliste köögitoimingute jaoks – liha, kala ja köögiviljade lõikamiseks või hakkimiseks.
Nuga kogupikkus on 29,3 cm.
Labade pikkus 17 cm.
Titaani laius 4,3 cm.
Paksus otsast 2 mm.
Noa kaal 126 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarvikuid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni – järgides kõrgeimaid kvaliteedinõudeid, luuakse ja toodetakse kõige arenenumaid kööginugade mudeleid, ühendades pikaajalised sepistamise traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende kirgliku töö tulemus. Ja Seki linn, kus asub tehase, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), mil kuulus mõõkade meister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin sepistama oma mõõku ning õpetama teisi selles ametis. Seki ümbrust ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojameistrid said vajalikku süsinikku, samuti oli siin piisavalt head vett, mistõttu muutus Seki linn sobivaks kõige kvaliteetsemate mõõkade valmistamise kohaks. Ajapikku kasvas meistrite arv ning üle 300 sepikoda elas ja valmistas parimaid samuraide mõõku Muromachi ajastul. (1336-1573). Siis arenes Seki linn samuraide mõõkade tootmise keskuseks ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji ajajärgus kehtestatud mõõkade keelustamisseadust “Haitorei” (1876) nõudlus mõõkade järele vähenes märgatavalt, kuid meistrid kasutasid oma täiustatud sepikodade oskusi noate ja põllumajandusvahendite tootmiseks. Siiani on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma tuntumate noakasutusvaldkondadena. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgeimate kvaliteedinõuete järgi.