Kirjeldus
SABATIER INTERNATIONAL EGIDE II kööginoaterade komplekt.
Olete siis professionaalne kokk või õppur, Sabatier® International noad on ideaalsed lauatarvikud igaks juhuks. See 2-osaline komplekt koosneb vilja- ja köögiviljanoast ning 20 cm pikkusest šefi noast X50CrMoV15 roostevabast terasest teraga. Süsiniku suurem sisaldus terases võimaldab noad muuta tugevamaks. See tüüpi teras on ka tuntud suure tugevuse ja erakordse löögikindluse ning korrosioonikindluse poolest. Käepide on valmistatud POM plastikust. Need noad on mõeldud kasutamiseks igas köögis ning pakuvad teile erakordset väärtust aastaid.
Komplekt on pakitud kaunisse pappkarpi magnetkinnitusega.
Sabatier noad
SABATIER INTERNATIONAL on majanduslik noa- ja noakomplektide tooteliin, mis otsib parimat hinna ja kvaliteedi suhet. Need tooted valmistatakse ROUSSELON DUMAS-SABATIER osakonnas, mis asub Prantsusmaal KLR.
Esimene SABATIER® nuga lõi p.Sabatier 19. sajandi alguses Prantsusmaa Thiersi piirkonnas. Selle pere ajaloo pärija, kaubamärk LION SABATIER® garanteerib, et nugade tootmisprotsesse jätkatakse austades oma kuulsa eelkäija traditsioone ja tehnilisi teadmisi, mille nimi on nüüd seotud prantsuse kulinaarse kunsti kultuuripärandiga ning nugede valmistamisega. Üle 200 aasta LION SABATIER® kaubamärk võib uhkeldada sellega, et on suutnud mõjutada prantsuse gastronoomilist kultuuri. Sabatier® on kaubamärk, mis kuulub Prantsusmaa ROUSSELON DUMAS-SABATIER tehasele.
LA BRIGADE DE BUYER, kellele alates 2021. aastast kuulub kaubamärk LION SABATIER, on rahvusvaheline ettevõtete grupp, mis omab tipptasemel toiduvalmistamise ja küpsetamise kvaliteettoodete kaubamärke nii professionaalidele kui ka laiemale avalikkusele. De Buyer, Lion Sabatier, 32 Dumas, Scaritech, Pebbly – kõik need kaubamärgid täiendavad üksteist ja on loodud aitama teid teie kulinaarsel teekonnal täis väljakutseid.
KÖÖGINUGADE HOOLDAMINE
Roostevabast terasest kööginoad on hoolduse seisukohast vähem nõudlikud kui süsinikterasest noad – nendes on kroomi ja muid legeerivaid elemente, mis muudavad nad vastupidavamaks väliskeskkonnale. Kuid peaksite peale toiduvalmistamist noad täielikult unustama. Pärast kasutamist tuleb noad pesta ja neid on kõige parem kuivatada või jätta kuivama magnetriba peale. Kui noad on hoiustatud plokis, on parim neid tagasi panna, kui need on täiesti kuivad. Kui jätate oma noa pikaks ajaks kasutamata, ei tee talle haiget katta see toiduõliga (vältige kiiresti oksüdeeruvaid õlisid, nagu seemneõli). Kuigi seda noaterast kirjeldatakse kui roostevaba, võib ebasoodsates tingimustes see roostetada, kui te ei hoolitse oma kööginuga.
Üldised eeskirjad, mis kehtivad kõikidele noadele:
Hoolimata sellest, kui palju te oma noa üle uhke olete, vale kasutamine rikub selle.
Igal kööginoadel on oma otstarve. Konserveerimiseks ja purkide avamiseks või kruvide keeramiseks on olemas vastavad tööriistad.
Ärge lõigake pinnal, mis on noaterasest kõvem (kivimass, marmor, klaas). Kasutage puidust või plastikust lõikelaudu.
Kui soovite, et teie noa terad kauem teravad püsiksid, ärge teritamislaualt eemaldage lõigatud toitu nuga. Pöörake nuga ümber ja teritustera vastu hõõrudes teritage. Nuga hõõruda lõikeplaadilt potti või kaussi – halva maitse märk. Šefi noa või köögikirve tera on piisavalt lai – kasutage seda kui kraabitsat ja, hoides teise käega ning tera külje asendit nagu randmetega, viige tükeldatud toit soovitud kohta.
Noaid ei soovitata pesta nõudepesumasinas. Nõudepesumasinas kasutatavad kemikaalid võivad muuta noatera värvi, rikkuda käepidemeid või nende kattesid jäädavalt ning kõrge temperatuur koos veesurvega pritsitavad abrasiivseid osakesi võivad noa lõikeäärt pehmendada (mõraneda). Kõrge temperatuuri tõttu ei tohi me supilusikat peitu noaga segada ega kontrollida liha pehmust keevas puljongis.
Kui sahtlis võivad köögiriistad koos olla, siis kööginoad kindlasti mitte. Selleks on olemas magnetribad, noaterad ja mitmesugused hoidikud. Nuga randid ei tohi üksteisega “hõõruda”.
Noad hoidke alati lastele kättesaamatus kohas.