Kirjeldus
See elegantsed kööginoad on teie oluliseks köögitöödeks. Väikest nuga kasutatakse puuviljade ja köögiviljade puhastamiseks ja lõikamiseks, šeffinuga aga köögis oluliste tööde tegemiseks – hakitakse ja lõigatakse liha, kala ja köögivilju. Kasutage võimalust osta kvaliteetsed noad taskukohase hinnaga!
Sabatier Altya noad on valmistatud 5Cr15MoV terasest. Süsiniku suurem sisaldus terases võimaldab noadel olla tugevamad ning kroomi sisaldus sulamis muudab selle terase eriti vastupidavaks löökidele ja korrosioonile. Käepidemed on valmistatud nurgelise kujundusega pähklipuust. Ergonoomilise disainiga käepidemed sobivad suurepäraselt käes hoidmiseks ja sellise noaga töötamine on tõeline nauding.
Komplekt on pakendatud kaunisse karbikujulisse kasti magnetilise sulguriga, mis sobib suurepäraselt kingituseks igal võimalusel!
**Sabatier – noad ajalooga**
Esimese SABATIER® noa XIX sajandi alguses Prantsusmaa Thiers’i piirkonnas lõi p.Sabatier. Selle perekonna pärandi pärija, kaubamärk LION SABATIER® tagab, et noade valmistamise protseduurid jätkuvad austades oma kuulsa eelkäija traditsioone ja tehnilisi teadmisi, mille nimi on nüüd seotud prantsuse kulinaarse kunsti kultuuripärandi ja noateritusega kogu maailmas. Üle 200 aasta rohkem kui 200 aastat on SABATIER® kaubamärk uhke, et saab mõjutada prantsuse gastronoomilist kultuuri. Sabatier® on kaubamärk, mis kuulub Prantsusmaa tehasele ROUSSELON DUMAS-SABATIER.
LA BRIGADE DE BUYER, millele kuulub alates 2021. aastast kaubamärk LION SABATIER, on ülemaailmne ettevõtete rühm, kes juhib tipptasemel toiduvalmistamise ja küpsetamise seadmete kaubamärkide valdkonda, mida mõeldud nii professionaalidele kui ka laiemale avalikkusele. De Buyer, Lion Sabatier, 32 Dumas, Scaritech, Pebbly – kõik need kaubamärgid täiendavad üksteist ja on loodud aitama teil oma kulinaarsel teekonnal täiel rinnal vastu võtta oma väljakutseid.
SABATIER INTERNATIONAL on noaterade ja noakomplektide majandusliin, mis otsib parimat hinna ja kvaliteedi suhet. Need tooted valmistatakse ROUSSELON DUMAS-SABATIER osakonnas, mis asub KLR-is.
**Kööginoate hooldus**
Roostevabast terasest kööginoad on hoolduse seisukohalt vähem nõudlikud kui süsinikterasest noad – neis on kroomi ja muid legeerivaid elemente, seetõttu on nad vastupidavamad väliskeskkonnale. Kuid pärast toidu valmistamist ei tohiks noad täiesti unarusse jätta. Pärast kasutamist tuleb need pesta ja parim on need kuivatada või jätta kuivama magnetilisele ribale. Kui noad on hoiustatud kalades, on parim neid sinna tagasi viia, kui need on täiesti kuivad. Kui jätate oma noa pikaks ajaks kasutamata, on hea see õlitada toiduõliga (vältige õlisid, mis oksüdeeruvad kiiresti, nagu seemneõli). Kuigi seda noaterast kirjeldatakse kui roostevaba, võib ebasoodsates tingimustes see saada rooste, kui te ei hoolitse oma kööginuga.
**Ühised reeglid, mis kehtivad kõigile nugele:**
Olenemata sellest, kui palju te oma noa üle uhkust tunnete, vale kasutamine võib selle rikkuda.
Iga kööginoal on oma eesmärk. Konserveerimiseks ja purkide avamiseks või kruvide keeramiseks on olemas vastavad tööriistad.
Ärge lõigake jäigemal pinnasel kui noa tera (kivimass, marmor, plaadid). Kasutage lõikamiseks puit- või plastiklõikelaudu.
Kui soovite, et teie noa terad jätkuvalt teravad püsiksid, ärge lõigake neid lõikelaua peal olevast toidust noa nurka. Pöörake nuga ümber ja lükake tera vastupidi lõikelauale. Noa tõmbamine laualt potti või kaussi on halva maitsenüanssi märk. Šefi nuga või hakmislaua tera on piisavalt lai – kasutage seda nagu labidat ja tehes teise käega ning tera taha asetatud käega nagu randmetega tõstke tükeldatud toit soovitud kohta.
Neid noad pole lubatud pesta nõudepesumasinas. Nõudepesumasinas kasutatavad keemilised ained võivad muuta noatera värvust, kahjustada käepidemeid või nende ümbriseid alatiseks, ja kõrge temperatuur koos veesurvega piserdavad abrasiivseid osakesi, mis võivad pehmendada (teritada) lõikeäärt. Kõrge temperatuuri korral ei tohiks me segada nuga kartulites ega kontrollida liha kestmist keevas puljongis.
Kui köögitarvete sahtlis lusikad võivad koos olla, siis kööginoad kindlasti ei tohiks. Selleks on olemas magnetribad, noaterad ja erinevad hoidikud. Noa terad ei saa üksteise vastu “hõõruda”.
Noad hoidke alati lastele kättesaamatus kohas.