Kirjeldus
„Satake Tsuhime Black“- jaapani stiilis noad koos ebatavalise sellele stiilile omase teraseguse kattega. Suurepärased lõikamisomadused, silmatorkav välimus- need noad ei jäta kedagi ükskõikseks.
Nuga on kokku 33,9 cm pikk.
Terade pikkus 18 cm.
Terase laius 4,3 cm.
Paksus otse pügatud serval 1,9 mm.
Nuga kaalub 131 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” loodi 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni- järgides kõrgeid kvaliteedinõudeid loob ja toodab kõige edasijõudnumaid kööginugade mudeleid, ühendades sajanditepikkused sepikunsti traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite töö tulemusena valminud jaapani kööginoad on nende pühendumuse tulemus. Seki linn, kus asub tehases, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepisemeetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura epohhil (1185.–1333), kui kuulus mõõgameister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin valmistama oma mõõku ning õpetama teisi selles ametis. Seki ümbruseid ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojameistrid said vajalikku puidusütt, samuti oli seal hea vesi, mistõttu Seki linnast sai mõõkade tootmise jaoks sobiv koht. Aja jooksul kasvas meistrite arv ning enam kui 300 sepikut elasid ja valmistasid parimaid samuraide mõõgaid Muromachi epohhil (1336–1573). Sel ajal õitses Seki linnana samuraide mõõkade tootmise keskus ja sai tuntuks üle kogu Jaapani.
Pärast Meiji perioodil välja kuulutatud mõõkade keelustamise dekreedi „Haitorei“ (1876) nõudlus mõõkade järele vähenes oluliselt, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepimatöö oskused nuge ja põllumajandusriistu tootmiseks. Tänapäevalgi on Seki linn ja selle lähiümbrus tuntud ühtede maailma tuntumate noatootmiste piirkondadena. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ning neid hinnatakse kõrgemate kvaliteedinõuete eest.