Kirjeldus
“
“Satoru” jaapani keeles tähendab “tarkust” või “hõõgumist” – see viitab teie õigele valikule. Need noad on suurepärane valik nii professionaalidele kui ka harrastajatele, kellele on oluline optimaalne hinna ja kvaliteedi suhe.
Noo pikkus on 29,7 cm.
Lõiketera pikkus 16 cm.
Terase laius 4,8 cm.
Pikuti terav 1,7 mm.
Noo kaal 175 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni – järgides kõrgeimaid kvaliteedistandardeid, loodab ja toodab kõige kaasaegsemaid kööginugade mudeleid, mis ühendavad pikaajalisi sepistamise traditsioone kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad – nende kirg oma töö vastu. Ja Seki linn, kus asub tehas, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, mis ulatuvad üle 700 aasta<span> </span>ajaloo.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõgameister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin valmistama oma mõõku ning õpetama teisi selles ametis. Seki ümbruskonda ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojad said vajalikku puusütt, samuti oli siin sobiv vesi, mistõttu Seki linnast sai mõõkade valmistamiseks sobiv koht. Aja jooksul kasvas meistrite arv ja üle 300 sepad elasid siin ja valmistasid parimaid samuraidemõõku Muromachi ajastul (1336–1573). Sel ajal õitses Seki linn samuraidemõõkade tootmise keskusena ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji ajastule kuulutatud mõõkade keelustamise seadust “Haitorei” (1876) nõudlus oluliselt vähenes, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepikunsti oskusi noate ja põllumajandustööriistade valmistamiseks. Siiani on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma kuulsaima nuge valmistava piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgeimate kvaliteedistandardite järgi.