Kirjeldus
Päritoluriik: Türgi
Päritolu: Marineeritud kurgid – äädikas, soolvees või muus vürtsikas vedelikus töödeldud kurgid, et pikendada toote säilivusaega ja anda lisamaitset. Huvitav on see, et see hästi tuntud kurgitöötlemise viis pärineb Meesopotaamiast (praegune Süüria, Iraak, Iraan ja osa Lõuna-Türgist). Kõige tuntuma marineerimisprotsessi alguses hoitakse kurke soolvees, veidi hiljem äädikas, mis keedetakse, jahutatakse ja lõpuks suletakse õhukindlalt. Marineerimiseks kasutatakse erinevaid lisandeid, nagu küüslauk, paprika või muud maitsed. Marineeritud kurgid ja nende retsept on laialdaselt levinud üle maailma ning neid leidub peaaegu kõigis köökides. “SUNTAT” marineeritud kurgid – pakendatud suurde 1650 g purki, nii et horeca lahendused või toitlustussektor saavad valida just selle toote. “Suntat” marineeritud kurgid vürtsikas marinaadis on krõmpsud ja mahlasad ning sobivad suurepäraselt suupisteks. Kuid kuna kurke kasvatatakse ja marineeritakse üle maailma, on nende mitmekülgne kasutamine äärmiselt lai ning leidub lugematuid unikaalseid retsepte kurkidega. Kasutamine: Türgis kasutatakse marineeritud kurgid sageli pearoogade garniirina. Erinevad hautised, praed, kala- või liharoad serveeritakse sageli koos marineeritud kurkidega. Kurgid sobivad ka kokteilide valmistamiseks. Marineeritud kurgi maitseline kasutamine piirab ainult kujutlusvõimet! Toote pakendil olev teave võib erineda pakendil toodud koostisest ja toote toiteväärtusest. Järgige pakendil olevat teavet, sest see on alati õige.
Koostisosad: kurk, vesi, sool, suhkur, äädikas, happesuse regulaator (sidrunhape E330), vürtsid (sinepiseemned), stabilisaator (kaltsiumkloriid E508).
Hoida jahedas ja kuivas kohas.
Parim enne: vt. pakendilt.
100 g toote energiline toiteväärtus
Energia väärtus: 84 kJ / 20 kcal
Valgud: 0,8 g
Süsivesikud: 3 g (millest suhkrut: 2,2 g)
Rasvad 0,1 g (millest küllastunud rasvhappeid: 0,1)
Sool: 1,5 g
Päritoluriik: Türgi