Kirjeldus
Sabatier International EGIDE III kööginoaterade komplekt.
Olete professionaalne kokk või alles õpite toiduvalmistamist, Sabatier® International noad on täiuslikud lauariistad igaks olukorraks. See 3-osaline komplekt sisaldab 9 cm teraga puu- ja köögivilja lõikamisnuga, 13 cm teraga abinuga ja 20 cm tsehhi nuga X50CrMoV15 roostevabast terasest lõigetega. Suurem süsinikusisaldus terases võimaldab nugeadel olla tugevamad. Selline teras on ka väga vastupidav ja vastupidav löökidele ja korrosioonile. Tugev ja usaldusväärne noa käepide on valmistatud POM-plastikust koos 3 roostevabaterase tolliga. Need noad on mõeldud kasutamiseks igas köögis ja pakuvad aastateks erakordset väärtust – neid hinnatakse kõrgelt kokkade ja toiduvalmistamishuviliste poolt üle kogu maailma.
Komplekt on pakendatud kena pappkarpi magnetilise sulguriga.
Sabatier noad
SABATIER INTERNATIONAL on majanduslik nuga ja noakomplektide liin, mis otsib parimat hinna ja kvaliteedi suhet. Need tooted valmivad ROUSSELON DUMAS-SABATIER harulduses, mis asub KLR-is.
Esimene SABATIER® nuga lõi p.Sabatier XIX sajandi alguses Prantsusmaa Thiersi piirkonnas. Selle pere ajaloo pärija, kaubamärk LION SABATIER® tagab, et noade tootmisprotsessid jätkuvad austades oma kuulsate eelkäijate traditsioone ja tehnilisi teadmisi, mille nimi on nüüd seotud prantsuse kulinaarse kunsti kultuuripärandi ja noatööstusega kogu maailmas. Üle 200 aasta LÕVI märgistatud nuga on SABATIER® bränd uhke, et saab mõjutada prantsuse gastronoomilist kultuuri. Sabatier® on kaubamärk, mis kuulub prantsuse ROUSSELON DUMAS-SABATIER tehas.
LA BRIGADE DE BUYER, millele alates 2021. aastast kuulub kaubamärk LION SABATIER, on rahvusvaheline ettevõtete grupp, kes juhib tipptasemel toiduvalmistamise ja küpsetusvarustuse kaubamärke nii professionaalidele kui ka laiemale üldsusele. De Buyer, Lion Sabatier, 32 Dumas, Scaritech, Pebbly – kõik need kaubamärgid täiendavad üksteist ja on loodud aitama teid teie kulinaarsel teekonnal.
Kokanoate hooldus
Rostevabast terasest kööginugade hoolduses on vähem nõudlikud kui süsinikterasest noad – neis on kroomi ja muid legeerivaid elemente, seetõttu on need vastupidavamad väliskeskkonnale. Kuid pärast kasutamist ärge unustage neid täielikult puhastada. Pärast kasutamist loputage need puhtaks ja parem on lasta neil kuivada õhus või jätta kuivama magnetlindile. Kui noad hoiustatakse kalades, on kõige parem need tagasi panna, kui need on täiesti kuivad. Kui jätate oma noa pikaks ajaks kasutamata, pole sellele midagi halba valada seda toiduõliga (vältige neid õlisid, mis kiiresti oksüdeeruvad, nagu seemneõli). Kuigi seda noaterast nimetatakse roostevabaks, võib ebasoodsates tingimustes see saada plekke, kui te ei hoolitse oma kööginuga eest.
Üldised reeglid, mis kehtivad kõigile nugadele:
Olenemata sellest, kui palju te oma noa usaldate, vale kasutamine võib seda lõhkuda.
Igal kööginool on oma eesmärk. Purkide ja klaaspurkide avamiseks või kruvide keeramiseks on vastavad tööriistad.
Ärge lõikage pinda, mis on noa terasest kõvem (kivi mass, marmor, taldrik). Kasutage puidust või plastikust lõikelaudu.
Kui soovite, et teie noa terad jääksid kauem teravaks, ärge terale restid lõigatud toitu lõikelaualt. Pöörake nuga ümber ja teritaja või käevõruga hoia tera teraga vastupidises servas. Nuga lõikamine lauast potti või kaussi – maitsetu. Šefi noa või hakelabida tera on piisavalt lai – kasutage seda lusikana ja teise käega ning teraga risti nagu lihvimise kaudu liigutage peenestatud toit soovitud kohta.
Noaid ei tohi kindlasti pesta nõudepesumasinas. Nõudepesumasinates kasutatavad puhastusained võivad muuta nuga terase värvi, kahjustada terasid või nende katteid igaveseks ning kõrge temperatuur koos vee survega purustatud abrasiiv osad võivad pehmeneda (maha kuluda) lõike äär. Kõrge temperatuuri tõttu ei tohiks noaga segada kartuleid ega kontrollida liha küpsust keevas puljongis.
Kui köögiriistade sahtlis võivad lusikad koos olla, siis kindlasti kööginoad. Selleks on olemas magnetribad, noaterad ja mitmesugused hoidjad. Nuge ei tohi terad “hõõruda” üksteise vastu.
Hoidke noad alati lastele kättesaamatus kohas.