Kirjeldus
Keraamiline peegel Kyocera ja köögiviljade ning puuviljade koorija on teie köögis asendamatu paar.
Sellist komplekti hindavad eriti taimetoitlased ja veganid- keraamilised tööriistad ei muuda lõigatud toodete maitset, on neutraalsed toiduhapete suhtes, salateid ei ole vaja rebida- neid saab lõigata ja maitsetaimed vananevad oluliselt aeglasemalt kui neid lõigates keraamilise noaga.
Koorija eemaldab väga õhukese koorekihi, on väga terav ja kergesti hooldatav.
KUIDAS VALMISTATAKSE KERAAMILISI NOAD ?
Kyocera keraamilised noad on valmistatud tehnoloogilisest tsirkooniumoksiidist materjalist. See materjal, nagu ka teemandid või safiirid, on looduse poolt kujundatud tuhandete aastate jooksul kestnud kristalliseerumisprotsesside ja ekstreemsete temperatuuride ning tohutu surve tulemusena. Nende protsesside tulemus – puhas, tiheda ja tugev materjal, üle 50% tugevam kui teras ja tugevuselt lähedane teemandile.
Pidurduskindlad ning korrosioonile vastupidavad keraamilised osad on sageli kasutusel kirurgias luuasendajatena. Seda keraamikat kasutatakse ka kosmosesatelliitides, võidusõiduautode pidurisüsteemides ja mujal, kus on vaja erakordset vastupidavust nühkimisele. Kui metall ei suuda enam koormust kanda, eelistatakse keraamikat. See materjal on kõige tugevam lõikevahend (tugevam kui ainult teemant) ja samal ajal pool kergem kui teras. Need noad jäävad teravaks märkimisväärselt kauem võrreldes tavaliste terasnoadega. Uusi keraamilisi, süsinik- ja roostevabaterasnoad on testinud Honda teravuse testi masinad. Nendes masinates lõikasid noad paberi lehekihti ühtlase jõuga. Paberit kasutati sellepärast, et terad tuhmuvad kiiremini kui nt köögiviljad. 1000 korda lõigates läbi paberi, jäid keraamilised terad palju teravamaks kui terasest noad.
Keraamilised tööriistad lõikavad iga toidu ilma vaevata. Keraamilised noad on tänu siledale pinnale ka hügieenilisemad, korrosioonile vastupidavamad ja ei anna võõrast lõhna ega metalliioone valmistades happelisi, mahla- või soolaseid või aromaatilisi aineid sisaldavaid tooteid (nagu sidrun, ingver jne.). Just nende omaduste tõttu hindavad keraamilisi noad eriti toores toidu pooldajad.
KUIDAS KASUTADA KERAAMILISI NOASID ?
Keraamika ei ole täielik terase asendaja. Puuviljade, köögiviljade ja kondita liha lõikamiseks ei ole keraamilised noad endale vastaseid. Keraamika jääb kauem teravaks ja noa kergus lõikamisel annak…