Kirjeldus
Pöörake tähelepanu, et teras, mille keemilises koostises on palju süsinikku, vajab rohkem igapäevast hooldust kui tavaline roostevaba teras. Niiskes või happelises keskkonnas kaetakse see kiiresti patinaga ja hakkab roostetama. Selliste teraste hooldamise põhiline põhimõte on see, et peale kasutamist peske nuga jooksva vee all ja kuivatage seejärel lapiga, kui seda ei kasutata pikka aega- on parem seda õliga määrida
Noa üldpikkus 29 cm.
Lõikepikkus 15,5 cm.
Noatera laius 4.6 cm.
Lõiketera paksus 4,1 mm.
Noa kaal 165 g.
Meistri kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk- toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni- pidades kinni kõrgetest kvaliteedistandarditest loodakse ja toodetakse enim arenenud kööginugade mudeleid, ühendades pikkaajalisi sepikunsti traditsioone kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite </span’> hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende töö kire tulemus. Samuti tuntakse Seki linna, kus tehases asub, ainulaadsete ja traditsiooniliste sepitsemismeetodite poolest, mis on enam kui 700-aastase ajalooga.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui tuntud mõõkameister Motoshige kolis Sekisse ja hakkas siin valmistama oma mõõkusid ning õpetama teisi selles ametis. Seki lähistel oli suured männikud, kust sepikojad said vajalikku puidusütt, samuti oli siin sobiv vesi, mis muutis Seki linna mõõkade tootmiseks sobivaks kohaks. Ajapikku lisandus meistreid ning üle 300 sepiku elas ja valmistas parimaid samurai mõõkusid Muromachi ajastul (1336-1573). Siis sai Seki linn kuulsaks samurai mõõkade tootmiskeskusena ja tunti kogu Jaapanis.
Pärast Meiji ajastu „Haitorei” seadusega (1876) kehtestatud mõõkade keelustamist nõudlus nende järele vähenes märkimisväärselt, kuid meistrid kasutasid oma täiustatud sepikunsti oskusi nüüd noa- ja põllumajandusvahendite tootmiseks. Tänaseni on Seki linn ja selle lähiümbrus tuntud ühe maailma tuntuma noatootmise piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgelt kvaliteedi standardite poolest.