Kirjeldus
“„Satake Sword Smith“ – see on Jaapani traditsioonilise stiili ja kaasaegsete materjalide süntees. Suurepärased lõikamisomadused ja silmapaistev välimus – need noad ei jäta kedagi ükskõikseks.”
“Nuga üldpikkus on 28,3 cm.”
“Lõikepikkus 16 cm.”
“Terase laius 4,9 cm.”
“Paksus peaaegu terava serva juurest on 2,5 mm.”
“Noa kaal on 150 g.”
“Tootja kohta:”
“„SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.“ asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarbeid ning „SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.“ jätkab oma missiooni – järgides kõrgeimaid kvaliteedinõudeid, luues ja tootes kõige kaasaegsemaid kööginugade mudeleid, ühendades aastatepikkused sepisepärandi traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende kirgliku töö tulemus. Seki linn, kus tehas asub, on tuntud unikaalsete ja traditsiooniliste sepisepõimite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.”
“See algas Kamakura ajastul (1185-1333), kui kuulus mõõkade meister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin oma mõõku sepistama ning teisi selles ametis õpetama. Seki ümbruseid ümbritsesid suured männimetsad, kust sepised said vajalikku puitu süsi ja siin oli ka sobiv vesi, mistõttu Saiasest sai mõõkade tootmiseks sobilik koht. Aja jooksul kasvas meistrite arv ning üle 300 sepiku elas ja tootsid parimaid samurite mõõku Muromachi ajastul. (1336-1573). Siis sai Seki linn tuntuks samurite mõõkade tootmise keskusena ja oli tuntud kogu Jaapanis.”
“Pärast Meiji perioodil välja kuulutatud mõõkade keelustamise seadust „Haitorei“ (1876) nõudlus nende järele märgatavalt vähenes, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepikunsti oskusi nuge ja põllumajandustööriistade tootmiseks. Isegi täna on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma kuulsaima nuga tootmise piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad hõlmavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgeimate kvaliteedinõuete järgi.”