Kirjeldus
“Bunka” on Jaapani mitmeotstarbeline kööginuga, nagu ka “Santoku”. See on vaheline variant Gyuto ja Nakiri vahel. Laiad terad muudavad “Bunka” noa ideaalseks köögiviljade peeneks lõikamiseks või kuubikuteks lõikamiseks ning kolmnurkse tera ots on eriti kasulik kala ja liha lõikamisel.
“Bunka” tõlgituna tähendab “kultuuri”, seega “Bunka Bōchō” tähendab sõnasõnaliselt “kultuurset kööginuga” või lihtsalt “kultuurset nuga”, nimi tuleneb asjaolust, et Bunka noad olid kasutusel traditsiooniliste Jaapani köögitoitude valmistamisel kodus.
“Satoru” jaapani keeles tähendab “tarkust” või “valgust” – see viitab teie õigele valikule. Need noad on suurepärane valik nii professionaalidele kui ka harrastajatele, kes hindavad optimaalset hinna ja kvaliteedi suhet.
Nuga kogupikkus on 33,4 cm.
Labade pikkus 20 cm.
Terade laius 4,4 cm.
Paksus viilutamisel 2 mm.
Noa kaal 175 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarbeid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeid kvaliteedistandardeid, luues ja tootes kõige kaasaegsemaid kööginugade mudeleid, ühendades pikaajalised sepistamise traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende kire tulemus nende tööle. Ja Seki linn, kus asub tehase, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepistamismeetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõkade meister Motoshige kolis Sekisse ja hakkas siin valmistama oma mõõkusid ning õpetas teisi selle ameti oskusi. Seki ümbrust ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojad said vajalikku söet. Lisaks oli siin piisavalt vett, nii et Seki linnast sai sobiv koht mõõkade tootmiseks. Aja jooksul kasvas meistrite arv ning rohkem kui 300 seppa elas ja valmistas parimaid samurai mõõku Muromachi ajastul (1336-1573). Siis õitses Seki linn samurai mõõkade tootmise keskusena ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji perioodis välja kuulutatud mõõkade keelustamise seadust “Haitorei” (1876) vähenes nende nõudlus märkimisväärselt, kuid meistrid kasutasid oma täiustatud sepistamisoskusi noate ja põllumajandusriistade valmistamiseks. Tänaseni on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma mainekaima nuge tootva piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgeima kvaliteedistandardite järgi.