Kirjeldus
Päritoluriik: Türgi Türgi päritolu: Marineeritud kurgid – äädikas, soolvees või muus maitsestatud vedelikus töödeldud kurgid, et pikendada toote säilivusaega ja anda lisamaitset. Huvitav on see, et see hästi tuntud kurkide töötlemise viis pärineb Meesopotaamiast (praegune Süüria, Iraak, Iraan ja osa Lõuna-Türgist). Kõige tuntuma marineerimisprotsessi alguses hoitakse kurke soolvees, hiljem äädikas, mis keedetakse üles, jahutatakse ja lõpuks suletakse tihedalt. Marineerimiseks kasutatakse erinevaid lisandeid, nagu küüslauk, paprika või muud väljendusrikkad maitseained. Marineeritud kurgid ja nende retsept on laialt levinud üle kogu maailma ning neid leidub peaaegu igas köögis. Ankara punetavad marineeritud kurgid omavad vanu ja rikkalikke traditsioone, on tuntud kogu maailmas. SUNTAT vürtsikad marineeritud kurgid on Ankara kurkide marineerimise kultuuri toode. Toote marineerimine on täiustatud küüslaugu, terava paprika ja teiste vürtsidega. 690 g purgis olevad marineeritud kurgid sobivad suurepäraselt nii kodus kui ka suuremas köögis, horeca lahendustele ja restoranides. Tarbimine: Türgis serveeritakse marineeritud kurke tavaliselt pearoogade lisandina. Erinevad hautised, praed, kala- ja lihatoitudega serveeritakse sageli koos marineeritud kurkidega. Ankara vürtsikad marineeritud kurgid sobivad suurepäraselt suupisteks oma krõmpsuvuse, mahlasuse ja rikkaliku maitse tõttu. Toote pakendil olev info võib erineda lehel toodud koostisest ja toote toiteväärtusest. Järgige alati pakendil olevat teavet, sest see on alati õige. Koostisosad: Kurgid, vesi, söögisool, äädikas, küüslauk, till, terav paprika, loorberileht, stabilisaator: kaltsiumkloriid, säilitusained (kaaliumsorbaat, naatriumbensoaat). Hoida jahedas ja kuivas kohas. Parim enne: vt pakendilt. 100 g toote toiteväärtus: Energiaväärtus: 57 kJ / 14 kcal Süsivesikud: 1 g (millest suhkruid: 0 g) Sool: 3 g Päritoluriik: Türgi