Kamado Bono retseptid: 12 populaarseimat retsepti
Kamado Bono retseptid – veidi eksootiline, kuid üha sagedamini kuuldav väljend meie kaasmaalaste seas. Kamado grillide nimi jätab mulje, et ainus toit, mida seal valmistatakse, on küpsetised. Kahtlemata on steigid nende toiduvalmistamise seadmete peamine roog. Siiski tasub teada, et võimalik on valmistada ka hautisi, suppe ja muid roogasid. Selleks on sageli vaja soetada kastrul või emailitud malmpott. Lisaks saab valmistada eksootilisi ja väga maitsvaid suitsutatud toite. Seega, mitte kõik ei tea, mida ja kuidas Kamado pannidel valmistada ja kuidas neid hooldada, nii et nõuanded on tõesti kasulikud.
1. Erilised Kamado Bono burgerid
Koostisained:
- Nelja portsjoni jaoks on vaja 1 kg seapraadi,
- Klaas õunamahla,
- Lemmikmaitseained,
- Kaste, parim on “Hot Bourbon”,
- 4 burgerikuklit,
- Punast kapsast, salatit,
- BBQ-majoneesikastet,
- Soola, pipart, sidrunit.
Valmistamise viis:
- Kasutage 4 tammeveinivaadi suitsutuspulka. Looge kahe tsooni küpsetussüsteem koos deflektoritega, asetage roostevabast terasest restid ja oodake, kuni temperatuur tõuseb 125°C-ni.
- Seejärel asetage söele suitsutuspulgad. Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid.
- Maitsestatud praad asetage restile ja suitsutage seda umbes neli tundi, piserdades aeg-ajalt õunamahla.
- Seejärel mähkige liha fooliumisse ja küpsetage veel umbes 2 tundi, kuni sisetemperatuur jõuab 94°C-ni.
- Pärast liha eemaldamist laske sel mõni minut puhata.
- Peeneks hakitud kapsast maitsestage pipra, soola ja sidrunimahlaga.
- Rebige sealiha käsitsi lahti, kattes ülejäänud fooliumikastmega ja piserdades BBQ kastmega.
- Soojendage kuklid grillil, määrige kastmega, asetage salatileht, sealiha ja kapsasalat.
Burgerite valmistamine võtab veidi aega, kuid nende maitse on tõeliselt suurepärane.
2. Ukraina borš
Koostisained
- Kui sööte neljakesi, vajate veiseliha kondiga,
- Soolasinki,
- 200 g kapsast,
- Kaks suurt peeti,
- Kolm suuremat kartulit,
- Porgandit, sibulat,
- Mõned küüslauguküüned,
- Sellerivarsi,
- Näputäis värskeid tilli, loorberilehti,
- Jahu,
- Selitatud võid,
- Paar teelusikatäit äädikat,
- Pipart, paar supilusikatäit suhkrut.
Valmistamise viis:
- Valmistage Kamado BONO grill otseseks küpsetamiseks ette, pange söed ja oodake, kuni temperatuur tõuseb 150°C-ni. Avage ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane. Asetage roostevabast terasest küpsetusrestid.
- Vastavalt maitsele suitsutage või pruunistage liha hästi.
- Pange potti jämedalt hakitud ja pipraga maitsestatud sibul, valage peale külma vett ja keetke madalal kuumusel 3–4 tundi.
- Riivi peet, suhkur ja äädikas korralikult läbi segada.
- Sulavõi lisage peedile. Hautage.
- Riivi porgand ja seller ning valage peale veel sulavõid. Praadige kergelt.
- Puljongist (vähemalt 3 tunni pärast) eemaldage luud, sibul ja pipar. Lõigake luudelt liha ära ja pange kõrvale.
- Lisage potti hakitud kartulid ja kõik ettevalmistatud koostisosad, välja arvatud liha.
- Seejärel tükeldage liha ja lisage see supile, keetke veel 5 minutit.
- Hakkige maitseroheline, sink, küüslauk ja lisage need supile. Keetke veel 20 minutit.
- Borši maitsestage hapukoore ja ülejäänud maitserohelisega.
3. Väga mahlane Korea sealiha
Koostisained:
- Seafilee,
- Lemmikmaitseainete segu,
- BBQ-kaste.
Valmistamise viis:
- Valmistage Kamado Bono grill ette kaudseks küpsetamiseks. See tähendab, et süütage söed, pange peale kahe tsooni küpsetussüsteem deflektoritega, roostevabast terasest restid ja oodake, kuni temperatuur tõuseb 160°C-ni. Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane.
- Hõõruge seafilee maitseainetega.
- Küpsetage kaudse kuumusega, kuni liha sisetemperatuur on 68°C ja pidevalt määrige kastmega.
- Liha on väga maitsev koos grillitud seente, hautatud ubade ja köögiviljadega.
4. Küüslauguleib juustuga
Koostisained:
- Üks päts leiba või baguette,
- Mõned küüslauguküüned,
- Pool paki võid,
- Tükike Cheddari juustu,
- Tükike mozzarellat,
- Natuke riivitud parmesani,
- Supilusikatäis peterselli.
Valmistamise viis:
- Lõigake leib või baguette pikuti või risti, põhjani lõikamata.
- Sega või küüslaugu ja hakitud peterselliga ning hõõru viiludesse.
- Tõsta viiludesse cheddarit, mozzarellat ja parmesani.
- Mähi leib fooliumisse ja küpseta 150°C juures umbes 20 minutit.
- Seejärel võtke foolium lahti ja küpsetage veel 10 minutit temperatuuril 180°C.
Väga maitsev.
5. Kuumsuitsutatud seakõrvad
Koostisained:
- Nelja inimese jaoks on vaja kümme seakõrva,
- Paar liitrit vett,
- Vürtspipart, koriandrit, loorberilehti,
- Supilusikatäis pruuni suhkrut,
- Tilli, soola.
Valmistamise viis:
- Kõigepealt pange kõrvad potti ja keetke, kuni vesi keeb.
- Seejärel võtke kõrvad välja ja loputage hästi.
- Pange potti kõik maitseained ja hästi pestud kõrvad. Keetke umbes tund aega.
- Kui olete kõrvad potist välja võtnud, laske neil jahtuda ja kuivada.
- Valmistage Kamado tüüpi grill kaudseks küpsetamiseks, süüdates süte süütaja abil söed, asetage roostevabast terasest restid ja oodake, kuni temperatuur tõuseb 110°C-ni.
- Pange süttele suitsutuspulgad.
- Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane.
- Suitsutage umbes 1–1,5 tundi temperatuuril 110°C, keerates neid üks kord ümber.
Väga vürtsikas ja maitsev.
6. Kalakotletid
Koostisained:
- Pool kilo kalafilee,
- Mõned viilud saia,
- Pool klaasi piima,
- Paar supilusikatäit hapukoort,
- Paar küüslauguküünt,
- Pool sidrunimahla,
- Paar supilusikatäit kartulitärklist,
- Mõned supilusikatäied jahu,
- Soola, pipart, majoraani,
- Praetud sibulakrõpse.
Valmistamise viis:
- Leota saia piimas, pigista liigne vedelik välja, sega kõik koostisosad, välja arvatud sibulakrõpsud, ja vormi kotletid.
- Valmista Kamado Bono grill: süüta söed, aseta kahe tsooni küpsetussüsteem deflektoritega ülemisse asendisse, aseta roostevabast terasest küpsetusrestid. Temperatuur peab tõusma 200°C-ni.
- Asetage küpsetuskivi restidele ja oodake, kuni see soojeneb.
- Asetage küpsetuspaberile kotletid, piserdage õliga ja küpsetage 25–30 minutit.
7. Ulukiliha steigid
See retsept on mõeldud tõelistele gurmaanidele. Kõige paremini sobib hirveliha.
Koostisained:
- Umbes pool kilo jahvatatud hirveliha,
- Mõned küüslauguküüned,
- 50 g võid,
- Rosmariini ja tüümiani oksake,
- Praadimisõli,
- Sool ja ulukiliha maitseained.
Valmistamise viis:
- Segage liha maitseainetega, vormige kotletid ja laske külmkapis veidi jahtuda.
- Valmistage Kamado Bono grill ette, pange peale malmpind ja laske temperatuuril tõusta 180–200°C-ni.
- Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane.
- Sulata malmpinnal või, tilguta veidi õli, lisa ürdid, küüslauk ja kotletid, pruunista mõlemalt poolt 6–7 minutit.
8. Sõõrikud
See on tõeline magusasõprade roog.
Koostisained:
- 500 g kohupiima,
- 5 muna,
- Vähem kui klaas jahu,
- Teelusikatäis soodat,
- Supilusikatäis äädikat,
- Liiter õli,
- Tuhksuhkur.
Valmistamise viis:
- Valmistage Kamado BONO grill otseseks küpsetamiseks, süüdake söed, asetage roostevabast terasest restid. Temperatuur peab tõusma 180°C-ni.
- Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane.
- Vahustage munad hästi suhkruga ja lisage kohupiim.
- Sega sooda äädikaga, vala kohupiima hulka ja lisa jahu.
- Kõik segatakse hoolikalt ja vormitakse väikesed pallikesed.
- Asetage spetsiaalne Grand feu pott grillile, valage õli ja kuumutage see hästi.
- Fritüürige sõõrikuid õlis umbes 6–8 minutit ja puistake tuhksuhkruga.
9. Lihavõtte kook
Veel üks suurepärane roog magusasõpradele.
Koostisained:
- 5 muna,
- Paar supilusikatäit piima,
- Pakk võid,
- 100 g suhkrut,
- Pool kilo jahu,
- Veidi kuivatatud pärmi,
- Kuivatatud jõhvikaid,
- Vormi määrimiseks rasva.
Suhkruglasuur:
- Sidrunimahla,
- Kookosõli,
- Tuhksuhkur.
Valmistamise viis:
- Valmistage kindlasti Kamado Bono grill kaudseks küpsetamiseks, süüdake söed, asetage kahe tsooni küpsetussüsteem deflektoritega, roostevabast terasest restid ja ärge unustage küpsetuskivi asetada. Temperatuur peab tõusma 180°C-ni.
- Kuumutage õli, sidrunimahl ja segage see tuhksuhkruga.
- Leotage jõhvikaid kuumas vees ja laske neil liguneda.
- Suhkur ja piim segatakse pärmiga.
- Lõika või tükkideks, lisa tainale ja sõtku, kuni see muutub ühtlaseks.
- Enne seda lisa tainasse ükshaaval munad. Sega tainast käsitsi, kuni see muutub elastseks ja eraldub kausi külgedelt.
- Jätke tainas mõneks tunniks jahedasse.
- Määrige küpsetusvorm rasvaga.
- Lisage tainale jõhvikad ja laske veel mõni tund soojas tõusta.
- Küpsetage kooki 50–60 minutit, kuni see muutub kuldpruuniks.
- Kalla peale suhkruglasuur.
Rõõmsaid ja maitsvaid lihavõtteid!
10. Oad peekonis
See on suurepärane ja kiire retsept kahele portsjonile.
Koostisained:
- 400 g rohelisi ube,
- 200 g külmsuitsu peekonit,
- 3–4 suitsutuspulka.
Valmistamise viis:
- Pese oad, tükelda väikesteks tükkideks ja mähi tihedalt peekonisse.
- Valmista Kamado Bono grill traditsiooniliselt kaudseks küpsetamiseks: süüta söed, loo küpsetussüsteem deflektoritega ja oota, kuni temperatuur tõuseb 110°C-ni.
- Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane.
- Suitsutage temperatuuril 110°C umbes tund aega. Seejärel pruunistage lõpus 5–10 minutit otseses kuumuses.
11. Kartulivorm
Selle roa jaoks on vaja spetsiaalset Grand feu potti. Kuid suurepärane ja ebatavaline vormi maitse korvab kõik.
Koostisained:
- Paar kilo kartuleid,
- 200 ml koort,
- Värske peekon,
- Sibul,
- Suitsukoot,
- Õli,
- Sool, pipar.
Valmistamise viis:
- Valmistage Kamado Bono grill küpsetamiseks, nagu ahjus: süüdake söed. Kui söed süttivad, asetage kahe tsooni küpsetussüsteem deflektoritega ja restid. Asetage küpsetuskivi neile ja oodake, kuni temperatuur tõuseb 180–200°C-ni.
- Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane.
- Kooritud kartulid riivige.
- Kuumutage Grand feu potis väike kogus õli ja praadige hakitud sibul ja peekon.
- Seejärel valage potti kartulisegu ja koor.
- Lisage suitsukoore tükid ja maitsestage soola ja pipraga.
- Küpseta suletud potis tund aega, seejärel küpseta veel umbes tund aega ilma kaaneta, kuni see muutub krõbedaks.
12. Pärmipannkoogid
Pannkoogid ei meeldi ainult lastele. See on suurepärane retsept nädalavahetuse hommikusöögiks.
Koostisained:
- Kuivpärm,
- Paar supilusikatäit suhkrut,
- Pool liitrit piima,
- Kaks muna,
- Paar supilusikatäit õli,
- Nii palju jahu, et tainas oleks hapukoore paksusega,
- Sool.
Valmistamise viis:
- Valmistage grill otseseks küpsetamiseks ja asetage malmpind. Temperatuur peab tõusma 180°C-ni.
- Sulgege ülemised ja alumised õhuklapid, et temperatuur püsiks ühtlane.
- Lahustage pärm ja suhkur soojas vees.
- Valage hästi soolaga vahustatud munadesse, segage õli ja jahuga. Lase tainal kahekordseks kerkida.
- Määrige küpsetuspind õliga ja küpsetage pannkooke mõlemalt poolt 2 minutit.
Kamado Bono grillide kasutamine
Oluline on teada, et need grillid sobivad kasutamiseks ainult välitingimustes. Selles grillis valmistatud toidud on tõeliselt erakordse maitsega, kuid selleks on vaja teatud teadmisi, kuidas neid õigesti kasutada. Grillisüütamise ohutuks alustamiseks asetage sütele rullitud ajaleht koos mõne kergema kuubiku või tahkekütuse tabletiga Kamado Bono grillis. Seejärel võib lisada paar peotäit ühekordseid sütt. Ärge kasutage süütamiseks bensiini, alkoholi, süütepudeleid, alkoholi ega muid sarnaseid kemikaale. See ei ole ohutu.
Samuti ei ole soovitatav grilli liiga täis kütta. See võib kahjustada selle keraamikat. Kui soovite grilli kustutada, sulgege kõik ventilatsiooniavad ja kaas, et tuli loomulikult kustuks. Kustutamiseks ärge kasutage vett, sest see võib kahjustada Kamado keraamikat.
Kui küpsetate väga kõrgel temperatuuril, teadke järgmist:
- Süüdake ühekordne süsi vastavalt juhistele.
- Sulgege kaas ja avage ülemised ja alumised klapid täielikult.
- Jälgige hoolikalt grilli, kuni see saavutab soovitud temperatuuri.
- Sulgege ülemine ventilatsiooniava pooleks ja kontrollige temperatuuri mõnda aega.
Teised nõuanded enne Kamado Bono grilliga toiduvalmistamist
Te ilmselt olete aru saanud, et erinevate toitude valmistamisel võib see grill olla ette valmistatud otseseks ja kaudseks küpsetamiseks. Otsene meetod on küpsetamine söe kohal, kaudne – suitsu kohal (oodates, kuni söed ära põlevad ja suitsu eraldavad).
Kui soovite Kamado Bono grillil toitu tõeliselt kvaliteetselt valmistada, on soovitatav järgida järgmisi nõuandeid:
- Toorest liha hoidke alati eemal keedetud lihast ja teistest toiduainetest.
- Enne küpsetamist veenduge, et restide pinnad ja tööriistad on puhtad ja vanadest toidujääkidest vabad.
- Ohutuse tagamiseks kasutage kaitsekindaid.
- Pärast grillis küpsetamist puhastage alati restide küpsetuspinnad ja nõud. Kamado Bono grillid vajavad hoolikamat hooldust ja ainult siis annab toidu valmistamine neis palju rõõmu ja pikaajalist seadme kasutust.
Nõuanded, kuidas grilli ühe või teise roa valmistamisel kasutada, võivad veidi erineda. Seega on väga oluline hoolikalt läbi lugeda mitte ainult koostisosad, vaid ka juhised, kuidas Kamado Bono panni konkreetsel juhul kasutada. Siis on Kamado Bono retseptid tõeliselt ainulaadsed. Näiteks on sageli soovitatav ülemised ja alumised õhuklapid sulgeda, et temperatuur püsiks ühtlane. Ärge jätke seda tähelepanuta, see on tõesti oluline toidu kvaliteetseks valmistamiseks ja isegi grilli ohutuks kasutamiseks.
Muide, selles grillis saab toitu mitte ainult küpsetada, vaid ka suitsutada. Teadke:
- Kui grill saavutab soovitud suitsutamistemperatuuri, lisage puidutükid ja keraamilised deflektorplaadid.
- Pange toit peale ja sulgege kaas.
Kommentaarid puuduvad