Kirjeldus
“Purugisanó” jaapani keeles tähendab “tarkust” või “taipumist” – see annab märku õigest valikust. Need noad on suurepärane valik nii professionaalidele kui ka harrastajatele, kes hindavad optimaalset hinna ja kvaliteedi suhet.
Nuga kogupikkus on 25 cm.
Terade pikkus 13,5 cm.
Raua laius 3 cm.
Tera paksus on 1,8 mm.
Noa kaal on 83 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarbeid ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeimaid kvaliteedistandardeid, luues ja tootes kõige kaasaegsemaid kööginugade mudeleid, ühendades pikaajalise sepikunsti traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende kire tulemus oma tööle. Seki linn, kus tehases asub, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepikunsti meetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõkade meister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas seal sepistama oma mõõku ning õpetama teistele selle ameti. Seki ümbrust ümbritsesid suured männimetsad, kust sepikojameistrid said vajalikku puitu sütt, samuti oli seal sobiv vesi, mistõttu Seki linnast sai kõige sobivam koht mõõkade valmistamiseks. Aja jooksul kasvas meistrite arv ja rohkem kui 300 sepikut elasid ja valmistasid parimaid samurai mõõku Muromachi ajastul (1336-1573). Siis õitseb Seki linn samurai mõõkade valmistamise keskusena ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Pärast Meiji perioodis välja kuulutatud mõõkade keelustamise määruse “Haitorei” (1876) nõudlus mõnevõrra vähenes, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepikunsti oskused noa ning põllumajandusvahendite tootmiseks. Tänaseni on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma tuntumana noatootmise piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad hõivavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgemate kvaliteedistandardite järgi.”