Kirjeldus
“Satake Sakura” seeria kööginoad peituvad endas Jaapanile omast looduslikkust ja peene ilu tunnet. Noa käepidemel asuv stiliseeritud kirsiõie sümboliseerib kaunituse haprust ja mööduvust, kutsudes mõtlema ilu ajutisusele, oskusele nautida hetke, samas mõistes ja võib-olla isegi aktsepteerides kõige mööduvust. Lubage endale veidi Jaapanit.
Noa üldpikkus 28,8 cm.
Lõikeserva pikkus 18 cm.
Raua laius 4,6 cm.
Lõike paksus 1,7 mm.
Noa kaal 172 g.
Tootjast:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni – pidades kõrgeimatele kvaliteedinõuetele loodud ja toodetud kõige edukamaid kööginoa mudeleid, ühendades aastaid kestnud sepistamise traditsioonid tänapäevaste tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad – nende pühendumuse tulemus nende tööle. Seki linn, kus asub tehas, on tuntud ainulaadsete ja traditsiooniliste sepisviiside poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura epohhil (1185.-1333), kui kuulus mõõgameister Motoshige kolis Se-ki ja hakkas siin oma mõõku sepistama ja õpetas teisi selles ametis. Seki ümbrust kattis suured männimetsad, kust sepikojameistrid said vajalikku puidusöe, samuti oli siin sobiv vesi, mistõttu Seki linnast sai mõõkade valmistamise jaoks sobiv koht. Aja jooksul kasvas meistrite arv ja Muromachi epohhil (1336-1573) elas seal üle 300 sepikoja ja valmistasid parimad samuraide mõõgad. Siis sai Seki linnast samuraide mõõkade tootmise keskus ja sai tuntuks kogu Jaapanis.
Meiji ajastul kuulutatud mõõkade müügi keelu „Haitorei“ (1876) järel nende nõudlus märkimisväärselt langes, kuid meistrid rakendasid oma täiustatud sepistamisoskused nuge ja põllumajandustööriistade valmistamiseks. Siiani on Se-ki linn ja selle ümbrus tuntud kui üks maailma kuulsamaid noatootmise piirkondi. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgelt kvaliteedinõuete tõttu.