Kirjeldus
MIS KASUTATAKSE SANTOKU NOA?
Santoku jaapani keeles tähendab “kolme voorust”, teisisõnu, see nuga on mõeldud liha, kala ja köögiviljade viilutamiseks. See nuga on meie tavalise peakoka noa jaapani vastetus.
MIS TEEB KERAAMILISED NOAD ERILISEKS?
Keraamilised noaterad lõikavad kõiki luudeta toite hõlpsalt. Keraamika ei ole täisväärtuslik terase asendaja. Puuviljade, köögiviljade ja luudeta liha lõikamiseks on KYOCERA keraamilised noad ületamatud. Keraamika jääb teravamaks kauem, samas kergekaaluline noa kasutamine pakub uusi tundeid. Nad on mõeldud teie teiste nuge täiendama – mitte asendama. Tänu siledale pinnale on Kyocera noad ka hügieenilisemad, vastupidavad korrosioonile ning ei anna järele võõrastele lõhnadele ega metalliioonidele valmistades palju happelist, mahlakat, soolast või aromaatset koostisosadega roogasid (nt sidrun, ingver jne). Nende omaduste tõttu hindavad keraamilisi noad eriti “toore toidu” toetajad.
KUIDAS KASUTADA KERAAMILISI NOASID?
Keraamiline nuga sobib kõige paremini luudeta liha, puuviljade või köögiviljade lõikamiseks. Tükeldamiseks, luude eemaldamiseks, külmutatud toidu ja juustu lõikamiseks kasutage terasnoad. Keraamilised noad murduvad ja lõhenevad kergemini kui terasest noad. Käsitlege neid ettevaatlikult. Kasutage plastikust või puidust lõikelauda, ärge lõigake marmori ega kivist pinnal, samuti sobimatutel pindadel, nagu taldrikud või keraamilised plaadid. Peske käsitsi ainult vedela nõudepesuvahendiga. Kui tekivad värvilised plekid, mida tavaline pesuvahend ei eemalda, võite kasutada atsetooni või kergelt leeliselist puhastusvahendit. Hoidke nuga nuga- või noatuhas, või kasutage terade kaitsmeid.
VÄLTOGE:
Külmutatud toidu või luid lõigata
Noa kukutamine kõvale pinnale
Nõudepesumasinaga pesemine
Kasutada tööriistana
Terade hoidmine avatud tulel (keraamika on kuumuse suhtes tundlik)
Teritada tavalise teritajaga: keraamilistele noadele kasutatakse teemante või kettaid