Kirjeldus
Leedus on oad tõeliselt hästi tuntud taim. Hooajal võime neid sageli oma aedades leida. Saagikoristuse ajal valmistatakse marineeritud oad talveks. Seda taime on inimesed tarbinud juba ammusest ajast. Esimesed oad hakkasid kasvatama Lõuna-Ameerikas indiaanlased. Euroopasse jõudsid oad veidi hiljem, aga tänapäeval on suurimate ubade kasvatajaid raske nimetada, sest nii Euroopa lõunariikides kui ka Ameerika Ühendriikides, Indias, Mehhikos võib leida tohutuid põlde lemmiktaimede seas, mida armastatakse Leedus. Konserveeritud punased oad tuuakse otse Vahemere rannikult. SUNTAT on perekondlik ettevõte, mis on loodud armastusest traditsioonilise Türk sa vahemereäärse toidukultuuri vastu. SUNTAT on tegutsenud alates 1986. aastast ja on maailmas tuntud kui üle 50 riiki varustav kõrgema klassi toiduaineid pakkuja. Neid SUNTAT konserveeritud keedetud punaseid oad müüakse mahus 400 g või 800 g. Suuremahulised tooted sobivad HoReCa sektorile, nagu restoranidele mõeldud toiduained. Tarbimine. Enamikule on teada, et punased oad on üks mitmekülgsemaid koostisosi roogades. Kasutage neid külmades või kuumades salatites, hautistes. Punased oad sobivad suurepäraselt ka lisandina erinevate roogade juurde. Toote pakendil olev teave võib erineda sellel lehel loetletud koostisest ja toote toiteväärtusest. Järgige pakendil olevat teavet, sest see on alati õige.
**Koostisosad:** Oad, vesi, sool, antioksüdant (askorbiinhape E300).
Parim enne: vt pakendilt.
Hoida kuivas ja jahedas kohas.
**100 g toote energiline ja toiteväärtus**
Energiline väärtus: 222 kJ / 53 kcal
Rasvad: 0,3 g (millest küllastunud rasvhappeid: 0 g)
Süsivesikud: 5,3 g (millest suhkruid: 0 g)
Kiudained: 4,4 g
Valgud: 4,4 g
Sool: 0,3 g
**Päritoluriik:** Itaalia