Kirjeldus
“Kamu” jaapani keeles tähendab “tarkust” või “valgustust” – see juhendab õiget valikut. Need noad on suurepärane valik nii professionaalidele kui ka harrastajatele, kes hindavad optimaalset hinna ja kvaliteedi suhet.
Nuga kogupikkus on 29,8 cm.
Labad on 16,4 cm pikad.
Metalliosa laius on 5,1 cm.
Paksus otse põikidega on 2,9 mm.
Noa kaal on 215 g.
Tootja kohta:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögiriistu ning “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeimaid kvaliteedinõudeid, luues ja tootes kõige kaasaegsemaid kööginugade mudeleid, ühendades pikaajalised sepistamise traditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kvalifitseeritud meistrite hoolega valmistatud Jaapani kööginoad on nende kirg oma tööle. Seki linn, kus asub tehas, on tuntud unikaalsete ja traditsiooniliste sepisemeetodite poolest, millel on üle 700-aastane ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185.-1333), kui kuulus mõõkade meister Motoshige kolis Sekisse ja hakkas siin valmistama oma mõõku ning õpetama teisi seda ametit. Seki ümbruses olid suured männimetsad, kust sepikojad said vajalikku puidusütt, samuti oli siin sobiv vesi, mistõttu Seki linnast sai ideaalne koht mõõkade valmistamiseks. Aja jooksul kasvas meistrite arv ja rohkem kui 300 sepikut elasid siin ning valmistasid parimaid samuraide mõõkusid Muromachi ajastul (1336-1573). Siis sai Seki linn tuntuks samuraide mõõkade valmistamise keskusena ja sai tuntuks üle terve Jaapani.
Pärast Meiji ajastul välja kuulutatud mõõkade keelustamise seaduse “Haitorei” (1876) nõudlus märkimisväärselt vähenes, kuid meistrid rakendasid oma täiuslikud sepistamisoskused noate ja põllumajandustööriistade valmistamiseks. Siiani on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe tuntuma noatootmise piirkonnana maailmas. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgeimate kvaliteedinõuete järgi.”