Mesindussaadusi on juba ammusest ajast peetud söödavaks kullaks. Selle austusväärse tiitli on mesi teeninud tänu oma ainulaadsetele ravivatele omadustele, organismile pakutavatele hüvedele ja muidugi suurepärasele maitsele. Kuid selleks, et saaksime meest kõige paremat, peab see olema kvaliteetne ja looduslik. Tuleb märkida, et ainult naturaalne mesi teeb imesid – ravib, rahustab, rõõmustab suurepärase maitse ja oma aroomiga.
Kuidas erineb looduslik mesi kunstlikust?
Mesi on magus vedelik, mida toodavad mesilased lillede nektarist. Oluline on teada, et mee maitse ja lõhn sõltuvad lillede lõhnast, mille nektar võetakse. On palju erinevaid mesi sorte - tatramees, piimamees, lepamesi, niidumaa mesi jne. Seetõttu saab igaüks valida mee vastavalt oma vajadustele ja maitsele. Sellegipoolest on praegu võimalik osta mitte ainult looduslikku, vaid ka kunstlikku mett, mis ei ole oma maitse ega toiteväärtuse poolest võrreldav loodusliku meega. Kuidas mitte petta valides mett? Kuidas erineb looduslik mesi kunstlikust? On oluline teada neid loodusliku mee omadusi:- Erksas ja meeldiv lõhn.
- Kerge ja meeldiv tekstuur.
- Õrn maitse, eriline järelmaitse - üks supilusikatäis mett võib pakkuda meeldivat soojust, kerget kipitust kurgus.
Mesi - nii ravib kui rahustab
Inimese organismile on loodusliku mee kasulikkus kahtlemata. Rõhutatult on mee koostises palju kasulikke aineid - erinevaid vitamiine, rauda, kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, naatriumi. Lisaks on looduslik mesi tuntud oma antibakteriaalsete ja ravivate omaduste poolest. See on äärmiselt efektiivne vahend ülemiste hingamisteede haiguste, nagu sinusiit, larüngiit, äge bronhiit, raviks. Lisaks rahustab mesi närvisüsteemi, tugevdab organismi ja parandab und.Kuidas mett õigesti tarbida?
On oluline mõista, et organismile aitab vaid kvaliteetne, looduslik mesi.- Tervise tugevdamiseks ja parema enesetunde saavutamiseks soovitatakse päevas tarbida 1–2 teelusikatäit mett.
- Külmetushaiguste korral tuleks mett tarbida sooja piima või tee lisandina.
- Stressi vähendamiseks ja lõõgastumiseks soovitatakse proovida meevanne - lahustage umbes 200 g mett sooja vee vannis, segage hästi ja nautige suplemist.