Kas teie olete hiljuti vaadanud mahlade etikette toidukauplustes? Isegi kui ostate “100% looduslikke mahlasid”, leiate neil tõenäoliselt säilitusaineid ja magusaineid. Oma mahla valmistamiseks soovitatakse kasutada mahla keedupotti. Mahla keedupott võimaldab teil valmistada suuremates kogustes filtreeritud, pastöriseeritud mahla. Neid mahlasid saab villida pudelitesse või isegi muuta suurepäraseks koduveiniks.
Potid mahla valmistamiseks roostevabast terasest mahlapress. Selle disain muudab mahlade valmistamise lihtsaks ja kiireks. Lihtne puhastada. Spetsiaalne põhi juhib väga…
Mahlapotis toimib tavaliselt kolmes kihis:
1. Alumine osa, kus on keev vesi.
2. Keskmise kogumisnõu, mis kogub mahla ja tavaliselt omab äravoolu nende äravooluks. Selle keskel on üks auk.
3. Perforeeritud kate, mis asub mahlapoti peal, kus vilju hoitakse.
Mahlapotis keeb vesi ja muutub aurudeks, mis tõusevad läbi keskmise osa perforeeritud katte, kus viljad asuvad. Viljad või marjad kuumenevad aurude abil, eritades mahla, ja aurud kondenseeruvad uuesti vedelikuks, nii et mahl ja vesi voolavad tagasi keskmisse kogumisnõusse, kust läbi äravoolu välja voolavad.
Mahlapotiga mahla keetmise eelised
Kas teil on kodus suur aed ja sel aastal tuli saak suurte marjadega? Pakume teile lahendust - mahla keetmist mahlapotis.
Mahla keetmine on seotud mahla pastöriseerimisega, kuna kõrge temperatuur hävitab kahjulikud bakterid. Valage kindlasti mahlad puhtasse anumasse, sest kui te seda ei tee, saastate lihtsalt uuesti mahlad.
See on suurepärane viis rikkaliku saagi säilitamiseks - selliseid mahlasid saab külmutada ja neid saab pikka aega tarbida. Allpool on toodud veel mõned mahla kasutamise viisid toiduvalmistamisel.
Kui rääkida pastöriseerimisest, siis mahlapotis keedetud viljadest või marjadest saadud mahlad sobivad suurepäraselt veini valmistamiseks. See ei mõjuta maitset ja on hea, et mahlad on ilma kahjulike organismideta.
Keedetud mahlad sobivad suurepäraselt ka koduse tarretise valmistamiseks. Võtke lihtsalt toidugeel ja kuumad pastöriseeritud mahlad ning segage need kokku.
Kõige sagedamini esitatavad küsimused
Kui palju maksavad mahlapotid?
Mahlapottide hinnad varieeruvad vahemikus 35 kuni 180 eurot. Sellise hinnavahemiku määravad seadme maht, võimsus, võimalikud funktsioonid ja muidugi kaubamärk.
Kas mahlapotte saab kasutada tomatimahla valmistamiseks?
Muidugi saab. Selleks sobivad ainult kõige kvaliteetsemad, võimsamad ja mitme funktsiooniga mahlapotid. Lihtsalt sellistes pottides valmistatud mahlad on kvaliteetsemad ja maitsvamad.
Miks mahlu ei saa keeta tavalises potis?
Sest mahlapotid omavad oma töötehnoloogiat, mis võimaldab valmistada kvaliteetseid ja maitsvaid mahlasid. Aurumahlakaidel on kolm kihti:
1. Alumine osa, kus on keev vesi.
2. Keskmise kogumisnõu, mis kogub mahla ja tavaliselt omab äravoolu nende äravooluks. Selle keskel on üks auk.
3. Perforeeritud kate, mis asub mahlapoti peal, kus vilju hoitakse.
Tavalises potis ei saavutata soovitud tulemusi.
Kasutame küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust meie veebisaidil. Seda saiti sirvides nõustute meie tingimuste ja privaatsusega