Mahlade pressimine pakub järgmisi eeliseid
Sulgede pressimine pakub järgmised eelised:
- See on hea viis lisada rohkem köögivilju ja puuvilju oma igapäevasesse toidusedelisse.
- See on suurepärane toit kiirustades. Saate valmistada mahlu ette või isegi valmistada suure partii ja külmutada, et neid hiljem kasutada.
- Saate segada mitmesuguseid puuvilju ja köögivilju, isegi neid, mida te muidu ei armasta süüa. See on kindel viis saada vajalikke toitaineid, mida teilt võib puudu jääda.
- Mahla pressimine on suurepärane viis jäätmete hulka vähendamiseks. Eriti küpsed köögiviljad ja puuviljad võivad anda veelgi parema maitse.
Kuidas valida mahlakas?
Aeglased või tsentrifugaalsed
Kui valite, millist tüüpi mahlapress teile sobib, mõelge, milliseid mahlu soovite kõige sagedamini pressida, ja otsige mahlapressi, mille väljund on suurem. Aeglased mahlapressid sobivad kõige paremini lehtköögiviljadele, tootes suuremaid mahla koguseid, mis püsivad kauem värskena. Kui pressite ainult puu- ja köögiviljamahlu, võib parim valik olla kvaliteetne, odavam tsentrifugaalmahlapress.
Suurus ja hoiustamine
Veel üks oluline asi on see, kuhu plaanite oma mahlapressi hoida ja kui kergesti sellele ligi pääseb. Kuigi aeglased mahlapressid võivad välja pigistada suure hulga mahla, võite neil lihtsalt ruumi puududa. Need mahlapressid kalduvad kaaluma rohkem. Teisest küljest sobivad väiksemad mahlapressid ideaalselt väiksematele köökidele piiratud tööpinnaga; väiksemad mahlapressid on sageli lihtsalt riiulitesse paigutatavad. Kerged tsentrifugaalmahlapressid sobivad suurepäraselt teie väikesele köögile. Muidugi pressivad väiksemad mahlapressid korraga välja väiksemad mahla kogused.
Kiirus ja müra
Veenduge, et teie mahlapress sobib teie elustiiliga, arvestades, kui kiiresti ja valjult see töötab. Aeglased mahlapressid on palju vaiksemad kui tsentrifugaalmahlapressid, kuid kui vajate hommikul kiiresti mahla valmistamist, on tsentrifugaalmahlapressid parim valik. Aeglased mahlapressid töötavad aeglasemalt, kuid mõned tsentrifugaalsed mahlapressid võivad välja pigistada õuna vaid 30 sekundiga. Muide, aeglane mahlapress sobib suurepäraselt pehmete puuviljade, näiteks viinamarjade ja maasikate pressimiseks, samas kui suur kiirus sobib kõvemate toodete jaoks, nagu õunad ja porgandid.