Millist kohvianumat osta?
Vakuumiga pakendit avades hakkab kohv kiiresti kaotama värskust. Sellepärast on soovitatav kohv võimalikult kiiresti ümber valada teise sobivasse kohvianumasse. Parimate tulemuste saamiseks kasutage läbipaistmatut klaasist, keraamilist või metallist anumat tiheda kaanega. Kõrged, madalad, punased, sinised kohvianumad aitavad säilitada kohvi maitset ja aroomi kauem.
Mida kohv kardab?
Kohvi säilitamiseks kasutatavad kohvianumad peaksid olema lõhnatu ja maitsetu. Kõige paremini sobivad metall ja keraamika, seejärel klaas. Plastikust kohvianumaid ei soovitata kasutada, kuna paljud tänapäeval kasutatavad plastid neelavad endasse aromaatseid aineid ja lenduvaid ühendeid.
Kohvianumad peaksid olema õhukindlad. Lasta sisse õhku on kohvi suurim vaenlane. Põhjus, miks kohvipakendites on vaakum, on see, et röstitud kohv ei saa reageerida hapnikuga. Hapniku juuresolekul toimub kohvi oksüdeerumine, kui kohvis olevad keemilised ühendid seonduvad hapniku molekuliga, ja kohv kaotab oma maitse ja aroomi.
Hoidke kohvianumat eemal kuumusest, valgusest ja temperatuuri kõikumistest. Ideaalselt sobib riiul, kus on suhteliselt jahe temperatuur, st 15-20 kraadi. Ärge kunagi pange kohvianumat külmkappi - külmkappides on erinevaid niiskeid auru ja lõhnu, mis kanduvad üle kohvile. Kui võtate kohvianuma külmkapist välja ja panete selle mõneks minutiks köögilauale, tekib kohvile väikesed niiskuse tilgad.
Seotud kategooriad
Kohvitassi komplekt
Tee ja kohviteenused