Kirjeldus
Teile meeldib kindlasti need traditsioonilised Jaapani noad ja nende kasutamine toiduvalmistamisel annab teile uusi kogemusi. Banzai!
Nuga on kokku 28,7 cm pikk.
Lõiketera pikkus on 15,5 cm.
Terase laius on 4,6 cm.
Paksus peenikestel on 2,5 mm.
Noa kaal on 139 g.
Tootjast:
“SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” asutati 1947. aastal Seki linnas. Ettevõtte eesmärk on toota usaldusväärseid ja vastupidavaid köögitarbeid. “SATAKE CUTLERY MFG. Co., Ltd.” jätkab oma missiooni, järgides kõrgeid kvaliteedistandardeid, luues ja tootes kaasaegseid kööginoamudeleid, ühendades aastakümnetepikkused sepistamistraditsioonid kaasaegsete tehnoloogiatega. Kogenud meistrite hoolikalt valmistatud Jaapani kööginoad on nende tööle pühendumise tulemus. Seki linnas asuvas tehases on unikaalsed ja traditsioonilised sepistamismeetodid, millel on üle 700 aasta pikkune ajalugu.
See algas Kamakura ajastul (1185–1333), kui kuulus mõõgameister Motoshige kolis Seki linna ja hakkas siin valmistama oma mõõku ning õpetama teisi selle ameti oskusi. Seki ümbruses oli suured männimetsad, kust sepikojameistrid said vajalikku puitu süsiest valmistamiseks, samuti oli siin piisavalt vett, seega sai Seki linnast kõige sobivam koht mõõkade valmistamiseks. Aja jooksul kasvas meistrite arv, rohkem kui 300 sepikojameistrit elas ja valmistas Maomachi ajastul parimaid samurai mõõku. Siis sai Seki linn tuntuks samuraide mõõkade tootmiskeskusena ja oli tuntud üle kogu Jaapani.
Pärast Meiji ajastul välja kuulutatud mõõkade keelustamisseadust “Haitorei” (1876) nõudlus oluliselt langes, kuid meistrid kasutasid oma täiustatud sepitsemisoskusi nuga ja põllumajandustööriistade valmistamiseks. Tänaseni on Seki linn ja selle ümbrus tuntud ühe maailma tuntumana nugade valmistamise piirkonnana. Siin valmistatud kööginoad moodustavad üle 50% Jaapani turust ja neid hinnatakse kõrgetele kvaliteedinõuetele vastavalt.